Stelling

Ik wil liever weer een vaste werkplek op kantoor

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeAchtergrondWerkvormen van vandaag

Achtergrond

Werkvormen van vandaag

De afgelopen jaren zijn nieuwe werkvormen en werkomgevingen sterk veranderd. We zijn afgestapt van het individualistische werken in sfeerloze, afgezonderde kantoren en neigen steeds meer naar een open werkvloer en kantoorcommunity. Het tijdperk waarin norse zakenmannen door de beveiligingspoortjes naar hun eigen kantoortje sjokken in en grauw kantoorgebouw, is verleden tijd.

Door Koen de Wit

De grauwe individualistische kantoren maken plaats voor kleurrijke coworking spaces. Hier vindt sociale interactie plaats tussen ondernemers en hun bedrijven. De tussenwanden zijn verwijderd en er wordt gemeenschappelijk gewerkt aan verschillende visies.

Het Nieuwe Werken

Het klinkt natuurlijk allemaal erg rooskleurig, die nieuwe manier van werken, maar hoe gaat dit nou precies in zijn werk? Er zijn verschillende bedrijven die zich gericht bezighouden met creëren en onderhouden van coworking kantoren. Het idee is het creëren van een van een community waarin verschillende soorten mensen elkaar helpen. Je bedrijf verder te ontwikkelen en ook anderen hierbij helpen en hulp ontvangen. Daarnaast zijn kennisoverdracht en sociaal contact andere belangrijke aspecten van coworking.

Oorsprong van Coworking

Coworking kent zijn oorsprong in Amerika. Gelukkig hoef je niet in het vliegtuig te stappen om hieraan deel te nemen. Het creëren van een gedeelde werkruimte waar verschillende werkenden samen komen en een community vormen gebeurt over de gehele wereld. Ook in onze eigen hoofdstad zijn talloze coworking spaces te vinden. Vaak zijn dit ruime en kleurrijke kantoren, waar een creatieve sfeer hangt en een breed scala aan verschillende mensen de koppen bij elkaar steekt. Hier ben je geen individu die zijn steentje bijdraagt, maar maak je deel uit van een groot geheel, dat samenwerkt, inspireert en kennis opdoet en overbrengt.

Diversiteit aan services

Naast flexibiliteit, samenhorigheid en een sociale omgeving, is er nog een groot voordeel bij co-working spaces. Vaak is het zo bij dit soort werkplekken, dat de diversiteit aan services enorm is. Je kan het zo gek nog niet bedenken, of het kan geregeld worden. Van het repareren van je colbert tot het boeken van een vliegticket en van het laten poetsen van je schoenen tot het repareren van je fiets. Hierdoor wordt je ontlast in dagelijkse bezigheden en kan jij je volle focus en creativiteit stoppen in je bedrijf.

Deze blog van Koen de Wit van Flexas is eerder gepubliceerd op Het Nieuwe Werken Blog.


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: