Stelling

"Kantoortuinen maken mensen a-socialer."

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeNieuwsWerknemers met kinderen moeten flexibel kunnen werken

Nieuws

Werknemers met kinderen moeten flexibel kunnen werken

Werkgevers opgelet! Maar liefst 85 procent van de werkende ouders zou andere voordelen inleveren op werk om maar flexibel te werken. Ze verwachten van hun leidinggevende dat die hen daarvoor mogelijkheden biedt.

Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van werkplekaanbieder Regus.

Evenwicht tussen werk en gezin

“Vooral werkende ouders vinden het moeilijk om een evenwicht te vinden tussen gezin en carrière”, zegt Annelou de Groot, Board Regus Nederland. “Als je flexibel werkt, bijvoorbeeld op een locatie dichtbij huis of bij het kinderdagverblijf, heb je minder reistijd en die tijd kun je aan je gezin besteden. Ook een flexibele dagindeling waarbij je later of eerder begint, kan blijkt uiterst behulpzaam.”

Maar liefst 81 procent van de ondervraagden vindt een betere werk-privébalans het belangrijkst. Uit het onderzoek van Regus blijkt dat werkende ouders de tijd die ze op woon-werkverkeer besparen het liefst besteden aan hun gezin (71 procent), gevolgd door tijd voor zichzelf, bijvoorbeeld door een ontspannend bad te nemen of af te spreken met vrienden (38%).

Flexibele arbeidsvoorwaarden

Het is dan ook belangrijk dat ook werkgevers zich realiseren dat werkende ouders sommige voordelen willen opgeven voor de mogelijkheid om flexibel te werken. 96 procent van de ouders zegt voor een werkgever te willen werken die flexibele opties aanbiedt als onderdeel van het arbeidsvoorwaardenpakket en 74 procent zegt bereid te zijn van baan te wisselen als in de nieuwe functie de mogelijk wordt geboden om op verschillende locaties te werken.“Ik verwacht dat steeds meer ouders de mogelijkheden van flexibel werken met hun werkgever zullen bespreken”, aldus De Groot.

Coworking plekken

Een van de mogelijkheden die werkgevers bieden zijn flexplekken op een andere locatie dan het kantoor, waar de medewerkers kunnen werken. Deze flexibele werkruimtes, ook wel coworking plekken genoemd, zijn volgens Regus in opmars en dat biedt werknemers in toenemende mate de mogelijkheid om op andere locaties dan het kantoor of thuis te werken. Dat betekent onder andere minder woon-werkverkeer en dichter bij huis aan de slag.


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Ga Het Nieuwe Werken voorbij!

  Traditionele organisatiemodellen en vormen van management verliezen steeds meer terrein. Door de snelle veranderingen op maatschappelijk, economisch en technologisch gebied zien bedrijven zich genoodzaakt om wendbaar te zijn en efficiënt te werken. Hierbij staat niet alleen de klant centraal: het belangrijkste kapitaal van uw organisatie is uw werknemer.

  Maatwerk voor medewerkers gaat een stap verder

  ‘Het Nieuwe Werken’ is een uitkomst van de technologische ontwikkelingen, die tijd- en plaats onafhankelijk werken mogelijk maken. Maatwerk voor medewerkers gaat een stap verder. Het personaliseren van werk komt centraal te staan, waarbij HR een belangrijke rol speelt. Zodat u zoveel mogelijk van uw medewerkers, zo lang mogelijk aan het werk kan houden. Op een gezonde en gemotiveerde manier.

  Op 13 december vind het congres De Toekomst van werk is maatwerk plaats. Naast een unieke ontmoeting met dé HR-rebel Frederik Anseel, krijgt u concrete handvatten om te werken om te werken aan uw eigen vernieuwing.

  Bekijk hier het programma

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: