Stelling

Ik wil liever weer een vaste werkplek op kantoor

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeDossiersElders werkenWerken en eten kan op dezelfde plek…

Elders werken

Werken en eten kan op dezelfde plek…

Nee, we bedoelen niet die kruimels op het glas van je touch screen of toetsenbord. In New York en San Francisco zijn steeds meer horecabedrijven die hun zaak de hele dag openstellen als kantoorruimte voor flexwerkers. Dan bestel je vanzelf wel meer dan een frappuchino…

Zo klinkt in het Elite Café in San Francisco overdags niet het getik van bestek, maar van getyp. Tussen 8.30 en 17.00 is de ruimte in gebruik als kantoor. Vanaf 16.00 begint de transformatie naar café en restaurant. Wie wil, kan blijven zitten, maar dan als eter en drinker. Zzp’ers en bedrijven die gebruik willen maken van de flexwerkplekken kunnen zich vanaf 99 dollar per maand inschrijven, waarna ze gebruik kunnen maken van alle locaties in New York en San Francisco.

Tot acht uur per dag

Het bedrijf achter deze transformatie is Spacious. Restaurants verhuren overdag hun restaurant aan Spacious. Verlengkabels, gratis koffie en thee worden verzorgd. De restaurants krijgen een deel van de huur betaald door de flexwerkers. Spacious-abonnees kunnen maximaal acht uur werken in het restaurant.

Kantoor verhuist mee

Omdat de flexwerkplekken verspreid zijn over de steden, vinden mensen die behoefte hebben aan een werkplek altijd een  locatie in de buurt. ‘Je kantoor verhuist altijd met je mee’, zo vermeldt de website.  Het voordeel ten opzichte van werken in een reguliere koffietent is dat er bij de Spacious-locaties altijd wifi-garantie is, gratis koffie en stopcontacten. Daarnaast is de zaak zo ingericht dat rustig werken én netwerken er mogelijk is.

Horeca levert 25 extra kantoorplekken

Sinds de oprichting van Spacious zijn 25 restaurants in New York en San Francisco veranderd in werkplekken voor doordeweeks. Naar verwachting loopt het aantal dit jaar op naar honderd horecabedrijven. Spacious vreesde dat ze restaurants moest overhalen om zich aan te melden als werkplek overdag. Maar nee, veel restaurants zoeken zelf contact met het bedrijf omdat ze willen aanhaken, vertelt Spacious. Ook de huur, die door de scherpe concurrentie in de grote steden soms moeilijk is op te brengen en die zorgt voor minder ‘spontane’ lunchgasten doet een duit in het zakje.

Facto, Misset Horeca


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: