Stelling

Ik wil liever weer een vaste werkplek op kantoor

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeDossiersKantoorinrichtingWe willen werken op een duurzaam kantoor

Facility

We willen werken op een duurzaam kantoor

Nederlandse werknemers zijn steeds meer bezig met duurzaamheid in hun leven. Alleen op kantoor lukt dat niet. Daar zijn nog steeds bijvoorbeeld wegwerpbekers te vinden en wordt niet aan afvalscheiding gedaan. Werkgevers moeten meegaan in de groene beweging in onze samenleving.

Dat vinden de meeste van de 900 werkenden die meededen aan een onderzoek van kantoorleverancier Manutan. Duurzaam gedrag wordt volgens de ondervraagden te weinig gefaciliteerde. Thuis zijn ze veel meer bezig met duurzaamheid dan op het werk.

Alle ruimte voor duurzaamheid

“Een gemiste kans”, volgens Jan Piet van Dijk, Operations Director bij Manutan. “Werkgevers zouden die positieve instelling moeten aangrijpen door werknemers alle ruimte voor duurzaamheid te bieden.”

53 procent van de ondervraagden is het eens met de stelling “Ik ben in mijn privéleven meer bezig met duurzaamheid dan op mijn werk.”

Scheiden kantoorafval

Ook geeft 65 procent aan afval op het werk beter te scheiden als daar de mogelijkheid toe bestond. Het scheiden van afval wordt dan ook gezien als een speerpunt van duurzaamheid. 40 procent van de respondenten vindt dat de werkgever meer mag doen om afscheiding op het werk te stimuleren.

Een derde van de mensen zegt zelf ideeën aan te dragen voor meer duurzaamheid op de werkvloer, bijvoorbeeld als het gaat om printergebruik.

Verantwoordelijk

Van Dijk: “Sommige bedrijven hebben al iemand die er specifiek voor verantwoordelijk is. Dat kan een heel positief effect hebben, mits het niet bij die ene persoon blijft. Afvalscheiding gaat verder dan alleen een paar afvalbakken neerzetten, al is zelfs dat vaak niet in orde. Nog altijd maakt 42% op het werk gebruik van wegwerpbekers. Die in de helft van de gevallen niet eens gescheiden worden verzameld. Het is duidelijk dat er nog een wereld te winnen valt.”

Bron: Werken 2.0


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: