Stelling

Ik wil liever weer een vaste werkplek op kantoor

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeNieuws‘We moeten sneller gaan werken’

Nieuws

‘We moeten sneller gaan werken’

Met generaties Y en Z op de werkvloer, steeds maar nieuwe technologieen en steeds meer mensen die als ZZP’er willen werken. Organisaties moeten continu opnieuw Het Nieuwe Werken blijven uitvinden.

Dat zegt Justin Jansen, hoogleraar Ondernemerschap aan de Erasmus Universiteit op Nu.nl.

Scrum agile

De laatste jaren zijn er allerlei nieuwe vormen van werken verschenen, waarvan scrum agile de meest in het oog springende is. Die hebben allemaal één ding gemeen: we moeten sneller werken.

Sneller werken

Omdat nagenoeg alle sectoren daarin mee moeten gaan,-steeds sneller veranderen, goedkoper werken en innoveren is het oude systeem, hiërarchie op de werkvloer en bureaucratie, niet houdbaar, aldus de hoogleraar op de nieuwssite. “Bedrijven die niet innoveren en niet snel met oplossingen voor de klant komen, gaan het niet redden. Agile werken hoor je zo veel dat het lijkt alsof iedereen het al doet, maar vooral grote bedrijven en overheden werken agile. In het mkb speelt dit nauwelijks en is men bezig met de waan van de dag. Die bedrijven zijn niet toekomstbestendig.”

Geen zachtaardige omslag

Maar niet iedereen kan ermee omgaan, dat snelle werken en continu die deadlines. Jansen: “Als organisatie moet je je personeelsbestand eerst goed onder de loep nemen, want niet iedereen heeft de ambitie om innoverend en ondernemend te werken, en het is bepaald geen zachtaardige omslag.”

Toch moet je als bedrijf tempo blijven houden om de veranderingen aan te kunnen, waarschuwt hij. De wereld gaat te snel voor hiërarchie en dat zal verdwijnen. “Of je met scrum werkt of niet, iedereen moet sneller werken.”

Maar altijd maar sneller, kan dat wel ten goede gaan van de kwaliteit?

Lees het hele verhaal op Nu.nl.

 


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: