Stelling

"Kantoortuinen maken mensen a-socialer."

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeICTWat is belangrijker: goed werkende IT of een goed salaris?

ICT

Wat is belangrijker: goed werkende IT of een goed salaris?

Een goed werkende IT-omgeving vinden werknemers belangrijker dan een competitief salaris. De helft bepaalt de keuze voor een werkgever er mede op. > Lees verder

Werknemers vinden betrouwbare hard- en software belangrijker dan een competitief salaris en overige beloningen. Dat blijkt uit het rapport ‘klaar voor de Cloud’ uitgevoerd door softwareleverancier Kronos onder werknemers in het Belgische en Nederlandse MKB.

De respondenten vinden betrouwbare hardware (84%) en software (89%) een fundamentele voorwaarde. Dit staat nog boven een competitief salaris en overige beloningen (75%). Bijna de helft (49%) van de werknemers zegt dat zij bij de keuze voor een werkgever kijkt naar welke technologie en toepassingen er intern worden gebruikt.

Daarnaast is bijna twee derde van de respondenten (64%) van mening dat cloudapplicaties van groot belang zijn in het ondersteunen van hun alledaagse werkzaamheden. Onder medewerkers bestaat de behoefte om meer dagelijkse activiteiten en processen rondom personeelsproductiviteit te integreren in een cloudtoepassing. Gemiddeld gebruiken werknemers nu zes verschillende cloudapplicaties per maand, 8 op de 10 personeelsleden verwacht dat dit de komende twee jaar zal stijgen. 81 procent verkiest een cloudapplicatie al boven een fysiek systeem op locatie.
De softwareleverancier merkt dat steeds meer bedrijven kiezen voor een oplossing in de cloud. “Technologie, en daarmee ook de cloud, zal een steeds prominentere rol gaan spelen in het Nederlandse bedrijfsleven.Veel werknemers ervaren al de snelheid, simpelheid en veiligheid van de cloud. Het is nu zaak dat meer MKB’ers kijken hoe zij de cloud het best kunnen inzetten, zodat niet alleen de productiviteit stijgt, maar ze ook kunnen concurreren in een steeds competitievere omgeving”, zegt Rolf van Lierde, General Manager SMB solutions van Kronos Benelux.

(Born:Over e-HRM)


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: