Stelling

Ik wil liever weer een vaste werkplek op kantoor

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeDossiersElders werkenWaar is mijn informatie?

Blogs

Waar is mijn informatie?

In Nederland werkt ongeveer 45 procent van de zakelijke professionals minimaal de helft van de week niet vanaf een vast kantoor. In de komende jaren zal dit percentage nog veel meer toenemen, in de opkomende economieën ligt het percentage bijvoorbeeld al op 65 procent. Deze ontwikkeling wordt toegejuicht door zowel werknemers, werkgevers als de overheid. Het brengt echter ook uitdagingen met zich mee.

Door Dennis C. Kabbedijk van Veenman BV

Toegang tot informatie

Al deze mobiele werkers moeten wel, ongeacht de locatie, toegang hebben tot alle bedrijfsinformatie. Voor veel werkgevers is dit best een uitdaging, het is immers ondenkbaar dat vertrouwelijke bedrijfsinformatie overal rond aan het zwerven is. Mobiele werkers maken daarom vaak gebruik van een soort hybride systeem. Ze werken op locatie informatie uit op papier of op hun laptop en zetten deze informatie bij aankomst op kantoor over op het netwerk. Ook wordt er veel gewekt met USB sticks en Dropbox. Dit hybride systeem brengt extra werk met zich mee, leidt tot de omloop van verschillende versies en is niet erg veilig.

Veiligheid

Met de ingang van de wet Meldplicht Datalekken op 1 januari 2016 moeten alle organisaties nog voorzichtiger zijn met data. Deze nieuwe wet maakt het eigenlijk onverantwoord om met USB sticks of publieke diensten zoals Dropbox te werken. Weet u immers precies wie en wanneer toegang heeft (gehad) tot de verschillende Dropbox accounts? Kunt u garanderen dat de USB sticks met informatie nooit worden verloren?

Centraal, veilig en overzichtelijk

Een centraal document management systeem helpt u om bovenstaande uitdagingen eenvoudig te verhelpen. Geen USB sticks meer die overal en nergens terecht komen, maar een centrale mappen structuur en workflow die voor iedereen, die daarvoor geautoriseerd is, vanaf iedere locatie toegankelijk is. Het gebruik van verschillende Dropbox accounts is niet meer nodig want documenten kunnen direct opgevraagd en bewerkt worden vanuit de projectmap in uw document management systeem.

Hiermee houdt u altijd het beheer over wie op welk moment toegang heeft. Ook zorgt deze manier van informatie delen en bewerken ervoor dat iedereen in de laatste nieuwe versie werkt.

Samenwerking

Werkt u regelmatig nauw samen met (toe)leveranciers aan projecten? Via het document management systeem kunt u deze leveranciers, of klanten, beperkt toegang geven tot verschillende documenten op een veilige manier, zonder direct uw hele netwerk te moeten openen of gevoelige informatie te moeten printen of delen via een externe opslag van derden partijen.

Voorbereiding

Zoals aan het begin van de blog al gezegd werd, het werken vanaf andere locaties dan kantoor zal in de toekomst alleen maar gaan toenemen, voor alle organisaties. Waar het aanbieden van mobiel werken nu nog een “extra” is, zal het in de zeer nabije toekomst een must worden. Neemt u alvast een voorsprong op de concurrentie?

Van gebrek aan tijd, naar mobiliteit : het nieuwste werken


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: