Stelling

"Kantoortuinen maken mensen a-socialer."

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeDossiersElders werkenTweederde werkgevers draagt niet bij aan kosten thuiswerkplek

Elders werken

Tweederde werkgevers draagt niet bij aan kosten thuiswerkplek

Slechts een derde van de werkgevers draagt bij aan de kosten om de thuiswerkplek om te toveren tot een professionele werkplek. Dus wie draait er op voor de kosten daarvoor: de thuiswerker.

En aangezien meer dan de helft van de kantoorwerkers wereldwijd zegt over een professioneel thuiskantoor te beschikken, gaat het om heel wat geld. 32 procent van de werknemers schat zo dat dit hen op jaarbasis een maandsalaris of zelfs meer kost!

Dat concludeert Regus, de wereldwijd grootste werkplekaanbieder, waarvoor in juni 2015 meer dan 44.000 kantoorwerkers uit 100 landen.

Thuiswerken
Dat thuiswerken steeds vaker gebeurt hoeven we u niet te vertellen. Steeds meer bedrijven geven hun werknemers ruimte en vrijheid om zelf te beslissen waar en wanneer ze hun werk doen. Maar die bedrijven staan dus niet altijd in voor de inrichting en uitrusting van de thuiswerkplek. Dit kost hun personeel handenvol geld!

Gezondheid en veiligheid
Er is een verborgen risico wat betreft de kosten voor gezondheid en veiligheid op de thuiswerkplek. 79 procent van de respondenten bevestigt dat bedrijven die hun medewerkers stimuleren om thuis te werken zich niet bewust zijn van de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. 77 procent zegt dat de verzekering onvoldoende het thuiswerken dekt.

Kosten
Verder bevestigt 79 procent van de kantoorwerkers dat de bedrijven die hun medewerkers aanmoedigen om van thuis uit te werken, niet alle kosten dekken voor het thuiskantoor. 49 procent wereldwijd denkt dat bedrijven die hun werknemers stimuleren om af en toe thuis te werken, de kosten voor de thuiswerkplek op de werknemer proberen af te schuiven.


 • Ad van der Stadt

  Wordt dus hoog tijd voor besluitvorming regelgeving en financiele ondersteuning door sociale partners. Weghalen uit de sfeer van ‘thuiswerken als gegund privilege’ aan de werknemer.

 • Ipe van der Deen

  Mijn werkgever betaalt nog een vast bedrag per maand en verder heb ik lang geleden al mijn eigen werkplek ingericht. Gebruik het namelijk ook . grotendeels voor mezelf. Bijdrage werkgever is alleen voor extra kosten die ik thuis heb.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: