Stelling

"Kantoortuinen maken mensen a-socialer."

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeNieuwsThuiswerkers van invloed op bouw huizen

Nieuws

Thuiswerkers van invloed op bouw huizen

Dat steeds meer werknemers thuis werken heeft niet alleen invloed op de productiviteit of betere werk-privébalans. Het beïnvloedt ook de manier waarop huizen worden gebouwd.

Steeds meer woningen hebben nu een ‘thuiskantoor’, een kamer waarin de thuiswerker goed kan werken. Bijna 8 procent van de in 2018 te koop staande huizen in Nederland heeft een dergelijke werkkamer. Het gaat meestal om één (of meer) omgebouwde slaapkamers. Zo is in steeds meer woningen de logeerkamer omgebouwd tot werkkamer, of heeft de garage een nieuwe bestemming gekregen als kantoorruimte.

Thuiswerkkamer

Dit blijkt uit bureauonderzoek van online warenhuis beslist.nl, dat onderzoek deed naar Het Nieuwe Werken. Van de in 2018 te koop staande huizen in Noord-Holland heeft maar liefst 7,4 procent een thuiswerkkamer.

De provincie met het hoogste aantal werkkamers is Flevoland (12,2 procent), gevolgd door Utrecht met 9,3 procent. Limburg sluit deze top drie af met 8,6 procent. Groningen heeft met 6,4 procent procentueel het minste aantal werkkamers.

Kampioen thuiswerken

Van alle Europeanen werken Nederlanders het vaakst thuis. Een totaal van 35,1 procent van de werkenden in Nederland werkt namelijk wel eens (of regelmatig) thuis. Ook in IJsland, Luxemburg en Zweden wordt er vaak vanuit huis gewerkt. In Roemenië weer niet. Daar werkt slechts 0,6 procent van de Roemenen (wel eens) vanuit huis.


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: