Stelling

Ik wil liever weer een vaste werkplek op kantoor

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeHRMTevreden, maar het kan altijd beter

HRM

jonge dame maakt selfie op smartphone

Tevreden, maar het kan altijd beter

Meer dan driekwart van de jongeren is tevreden met de baan die hij of zij nu heeft. Daarmee is Generatie Z de meest tevreden generatie op de arbeidsmarkt. Wat niet wil zeggen dat ze niet om zich heen kijken. Dat doet 57 procent. Monsterboard geeft werkgevers vier inzichten en tips om deze jongeren effectief te werven.

Generatie Z komt eraan! De komende jaren stromen ze massaal op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers kan het aannemen van deze jongeren een belangrijke oplossing zijn voor het groeiende personeelstekort in steeds meer bedrijven en sectoren. Moet u natuurlijk wel een goed inzicht hebben in de wensen en behoeftes van deze generatie. Monsterboard geeft deze vier tips:

1. Biedt vacatures mobiel aan.

Uit onderzoek blijkt dat Generatie Z van alle generaties op de arbeidsmarkt het liefst via de mobiele telefoon naar werk zoekt. Zorg er dus voor dat uw vacatures leesbaar zijn via mobiel, maar ook dat ze online te vinden zijn. En vergeet ook niet om de website mobiel goed leesbaar te maken.

2. Investeer in moderne recruitmenttechnieken.

Het is niet alleen belangrijk om vacatures via mobiel en online aan te bieden, maar kijk ook naar nieuwe recruitmenttechnieken. Jongeren vinden het bijvoorbeeld belangrijk om te kunnen chatten met werkgevers tijdens een sollicitatieproces. Generatie Z vindt chatten, zeker in het begin van het proces, zelfs prettiger dan mailen of bellen. Door chatbots in te zetten voor het beantwoorden van vragen tijdens het sollicitatieproces kunnen werkgevers dat faciliteren.

3. Biedt een passend salaris.

Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van Generatie Z vindt dat een hoger salaris bijdraagt aan werktevredenheid. Een goed loon is dus erg belangrijk voor jongeren. Heeft de jongere nog onvoldoende werkervaring voor een topsalaris? Maak dan goede afspraken over de hoogte van het salaris in de toekomst.

4. Kijk over de grenzen.

Naast een goed salaris vinden jongeren de mogelijkheid om te kunnen werken in het buitenland belangrijk. Maar liefst 70 procent van Generatie Z ziet een internationale baan wel zitten. Heeft uw bedrijf een vestiging in een ander land? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor werken of stages daar en noem dit ook in de vacaturetekst.


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: