Stelling

Ik wil liever weer een vaste werkplek op kantoor

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeBlogsTalentontwikkeling als innovatiekracht

Blogs

Talentontwikkeling als innovatiekracht

Voor organisaties is het noodzaak regelmatig te innoveren. Zo blijven ze aansluiten bij de flexibele markten waar we tegenwoordig in werken. Eens van een andere kant naar de business kijken en waar nodig processen, diensten of producten aanpassen. Doen we nog wat we beloven?

Dit geldt ook voor de inhoudelijke taken van de medewerkers. Zijn er voldoende groeikansen qua te behalen resultaten én plezierig(er) werken? Worden talenten onderkend en kwaliteiten voldoende benut?

Door: Werner Hoenders

Verkopen als 2e beroep

Als coach en trainer werk ik veel in de zakelijke & financiële dienstverlening met adviseurs en intermediairs. Experts in cijfers, techniek of (bancaire) producten. Op hun visitekaartje staat nooit ‘accountmanager of verkoper’. En toch is dit deel van hun functieprofiel wel degelijk essentieel voor succes en plezier in het werk. Resultaten behalen, een goed gesprek, een fijne ontmoeting, een klant die naar jou vraagt omdat het zo’n positieve ervaring was om met jou te praten. Daar gaat het om. Toch is er minder aandacht voor de sales kwaliteiten dan je zou verwachten.

Klantgerichte communicatie

Effectiever communiceren met in- en externe klanten staat hoog op het wensenlijstje van medewerkers. HR heeft daar een belangrijke en faciliterende taak in. Als alles goed gaat, is er doorgaans een positieve flow. Helaas is er soms ook slechts nieuws te melden aan klanten. De levertijd loopt uit, de aangenomen talentvolle medewerker komt niet waardoor werk blijft liggen. Medewerkers besteden veel tijd aan digitaal communiceren, zeg maar mailen. Hoe vaak is er een moment in de agenda gepland om kennis te maken met opleiders die de medewerkers kunnen coachen? Effectief en klantgericht communiceren in het digitale tijdperk vraagt mijn inziens om persoonlijke coaching. Wat heb jij nodig in je opleidingsportfolio om managers en medewerkers te ondersteunen in het verbeteren van effectieve communicatie?

Aanpak talentontwikkeling

Uit onderzoek blijkt dat succesfactoren voor talentontwikkeling zijn:
op een goede manier het scouten van talent inbedden in de organisatie, talenten ontwikkelen via zogenaamde ‘stretchassignments’ en het bieden van een lerende cultuur. Fouten maken mag, het is wel de bedoeling dat je ergens van leert. Dit vraagt een scherp oog van een direct leidinggevende voor gedrag, kwaliteiten en het inschatten van potentie van medewerkers. Als HR-adviseur kun je managers hierbij goed van dienst zijn door up-to-date opleidingsinformatie aan te bieden m.b.t. effectieve coaching.

Eigenaarschap

Een van de richtingen die managers kunnen geven aan medewerkers om met meer plezier te werken, is het geven van (meer) eigen verantwoordelijkheid en (dus) regelruimte. Tijdens mijn coaching en in mijn webinars geef ik dan ook praktische tips om verkooptalent te ont-dekken zodat dit de onderhandelingspositie versterkt. Hieruit vloeit automatisch een positieve salesflow. En daar worden we met elkaar gelukkiger van. Hierin kan HR een sturende en faciliterende rol  spelen.


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: