Stelling

"Kantoortuinen maken mensen a-socialer."

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeICTStop het maar in de cloud!?

ICT

Stop het maar in de cloud!?

Veel Nederlanders slaan bestanden op in de cloud. Vorig jaar ging het om 36 procent van de mensen. Dat is iets meer dan het jaar ervoor. Binnen Europa zijn alleen de Zweden, de Britten en de Denen nog actiever. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Van de 12- tot 45-jarigen gebruikt bijna de helft diensten als Dropbox, iCloud en Google Drive. Bij 45-plussers is het bijna een kwart. De cloud wordt vooral gebruikt om foto’s op te slaan en te delen. Dat is wat bijna negen op de tien cloudgebruikers doen. Daarnaast plaatsen veel gebruikers tekstbestanden, spreadsheets en presentaties op internet (58 procent). Vier op de tien cloudgebruikers (38% maakt zich zorgen over de veiligheid op internet. Bij niet-gebruikers is dat iets meer dan de helft: 53 procent.

Ouderen en slimmeren

Ouderen (75-plus) zijn het minst actief in de cloud, maar het percentage oudere cloudgebruikers stijgt wel, tot 8 procent in 2015, twee keer zo hoog als het jaar ervoor. Het cloudgebruik is met gemiddeld 45 procent beduidend hoger bij mensen onder de 45 jaar dan bij 45-plussers (23 procent). Mannen en hoogopgeleiden zijn frequentere gebruikers van clouddiensten dan vrouwen en laagopgeleiden.


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: