Stelling

"Kantoortuinen maken mensen a-socialer."

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeNieuwsRuime meerderheid werknemers wil bijdragen aan ‘groter geheel’

Nieuws

Ruime meerderheid werknemers wil bijdragen aan ‘groter geheel’

Een aantrekkelijk salaris of mooie leaseauto zijn niet meer genoeg om talenten te binden aan je organisatie. Daarvoor moet je meer sturen op werkgeluk. 83 procent van de Nederlandse werknemers ervaart pas werkgeluk, als hij of zij werk doet dat ‘bijdraagt aan een groter geheel’.

Dat blijkt uit onderzoek van FYNCH.

YNCH-oprichter Edwin Hansma stelt dat het al langer bekend is dat mensen die een positief verschil maken in de maatschappij, gelukkiger zijn dan mensen die dat niet doen.

Wat levert de gelukkige werknemer op?

Maar wat leveren gelukkige werknemers hun organisatie op? Dat is maar deels in geld uit te drukken, stelt Hansma. “Het leidt tot een hoger arbeidsethos, minder werkstress en een lager ziekteverzuim. Dat valt te meten.”

Dat werknemers loyaler, pro-actiever en meer verantwoordelijkheidsgevoel hebben, valt echter lastiger te meten. Ook hun natuurlijke drive om van toegevoegde waarde te zijn, valt niet in geld uit te drukken. Hansma: “Daarom hebben helaas niet alle bedrijven oog voor het geluk van hun werknemers. Dat is een gemiste kans.”

The war on talent

Organisaties die met hun product, dienst of manier van werken de maatschappij vooruit willen helpen, zorgen niet alleen voor gelukkigere werknemers. Deze bedrijven hebben volgens Hansma ook meer succes in the war on talent. “Nu de arbeidsmarkt krap is, moeten bedrijven zich ervan bewust zijn dat professionals een voorkeur hebben voor organisaties die duidelijk weten met welk doel ze bestaan. Gebruik bijvoorbeeld de Why van Simon Sinek om deze kwalitatieve richting te ontdekken of bepalen.”

Hansma stelt dat een duidelijke richting alleen niet zorgt voor werkgeluk. De arbeidsmarkt en werkzaamheden van professionals veranderen in rap tempo. Deze veranderingen leiden niet zelden tot stress. “Door zelf weer het stuur in handen te nemen, worden werknemers wendbaarder, krijgen ze meer veerkracht en worden ze gelukkiger. Het is haast overbodig om te vermelden, maar deze werknemers leveren hun werkgever natuurlijk veel meer op.”


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: