Stelling

Ik wil liever weer een vaste werkplek op kantoor

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeNieuwsRuim helft werknemers werkt liever niet op flexplek

Nieuws

Ruim helft werknemers werkt liever niet op flexplek

Elke dag een andere werkplek op kantoor, met weer andere collega’s tegenover dan de dag ervoor. Of moeten zoeken naar een vrije werkplek als je wat later komt op kantoor. Niet iedereen is even enthousiast over flexibel werken.

Sterker nog, meer dan de helft van de Nederlandse werknemers werkt liever niet bij een bedrijf met flexplekken, zo blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau PanelWizard in opdracht van consultant HK&P onder ruim duizend werkende Nederlanders.

Efficiency

Met name jonge werknemers, niet ouder dan dertig-, heeft daar geen zin in. Onder jonge mannen bedraagt dit zelfs 59 procent. “Organisaties lijken de flexplek inmiddels massaal omarmd te hebben vanuit het oogpunt van efficiency, maar veel medewerkers ervaren flexplekken als onpersoonlijk”, zegt Remco Koteris, CEO van HK&P. “Het gebrek aan privacy en het soms letterlijk ontbreken van een geschikte werkplek breekt veel professionals op.”

Waar andere onderzoeken juist weer laten zien dat werknemers liever flexibel kunnen werken, met name vanaf huis, dan een hoog salaris, geeft dit onderzoek weer een heel ander beeld.

Softe factoren

Toch komen ook hier de softe factoren als belangrijk naar voren. 86 procent vindt een gezellige sfeer op werk belangrijker dan een hoog inkomen. 14 procent van de ondervraagden vindt een belangrijker vindt dan een gezellige sfeer. Zes van de zeven werknemers heeft liever meer vrije dagen dan een grotere leaseauto. “Het feit dat zoveel werknemers extra vrije dagen belangrijker vinden dan grotere leaseauto’s, geeft nog maar eens aan dat softe factoren steeds belangrijker worden voor medewerkers”, aldus Koteris.

Werkgeluk

Zelfs in de financiële sector is dit het geval. In deze sector, waar het de mensen toch vooral alleen om het geld gaat, blijkt dat 85 procent van de werknemers een goede omgang met collega’s belangrijker vinden dan een hoog inkomen. “Dit resultaat verrast mij niet helemaal”, zegt Koteris. “In de huidige arbeidsmarkt zijn werknemers binnen de financiële sector kritischer bij hun keuze voor een werkgever. Softe factoren als werkgeluk, leuke collega’s en een goede sfeer spelen daarbij een steeds belangrijkere rol.”


Reageer op dit artikel

  Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: