Stelling

Ik wil liever weer een vaste werkplek op kantoor

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeDossiersCultuurverandering en management‘Niks agile, vastbijten!’

Blogs

‘Niks agile, vastbijten!’

Agility is volledig doorgedrongen binnen HRM. En het heeft hoge prioriteit. Om onze organisatie wendbaar te maken, willen we wendbaar talent. Een totaal overgewaardeerde eigenschap, stelt Ardienne Verhoeven op HRBase.

Continu veranderen
Verander of sterf uit, is het motto van agility expert Mike Hoogveld. Organisaties moeten zich continu veranderen om te overleven. Het wordt een constante factor.  Daar kan ik me volledig in vinden, aldus Verhoeven.

“Waar ik me niet in kan vinden is het feit dat HRM de wendbaarheid van organisaties koppelt aan de wendbaarheid van het individu. Je ziet dat bijvoorbeeld terug in werving en selectie. Talent moet zich kunnen aanpassen aan veranderingen binnen en buiten de organisatie. Geen selectie op wat iemand nu weet en kan. Maar op het leer- en adaptief vermogen. Daarvoor is te veel aandacht.”

Vastbijten
Om als organisatie te kunnen overleven zijn snelle innovaties nodig, aldus Verhoeven. “Die innovaties bereik je met mensen die met korte experimenten een oplossing kunnen vinden voor een probleem. Daar heb je een cultuur voor nodig waarin dat kan en waarin mislukken mag. Maar wat het in het bijzonder vraagt van mensen is een grondige kennis en ervaring om dat te kunnen doen. Zodat ze boven de materie staan, waardoor ze met hun inzichten tot nieuwe inzichten kunnen komen.”

En bovendien vraagt het om een heel belangrijke eigenschap: ze bijten zich vast in een probleem om er een oplossing voor te vinden. Verhoeven: “Niks agile, vastbijten dus.”


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: