Stelling

Ik wil liever weer een vaste werkplek op kantoor

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeDossiersApps en gadgetsNiet staand, maar springend werken!

Apps en gadgets

Niet staand, maar springend werken!

Wie staat er niet te springen om zo nu en dan eens weg te lopen van zijn bureau? Met een speciale mini-trampoline hoeft dat eens meer. Je kunt dan achter je bureau voldoende beweging krijgen. Ook word je er, volgens de importeurs, gelukkiger van…

Werkend Nederland brengt ruim een derde van zijn leven door op zijn en haar achterste. Zittend achter een bureau op ons werk, zittend in de auto en vervolgens zittend op de bank om TV te kijken. Dat werkt welvaartsziekten zoals diabetes, hoge bloeddruk en overgewicht in de hand. Uit onderzoek van TNO blijkt dat sporten na werktijd niet voldoende is om tijdens een werkdag voldoende concentratie, zuurstofopname en bloedsomloop te krijgen. Deze vitale lichaamsfuncties kan je het beste activeren door elke 1 tot 2 uur van de werkdag enkele minuten te bewegen.

Bewegen achter het bureau

Er zijn vele manieren om in beweging te komen op, en ook tijdens het werk. Zoals staand vergaderen, de lunchwandeling tijdens de middag, naar een collega lopen in plaats van appen, mailen of bellen, de trap nemen in plaats van de lift. Maar er zijn ook steeds meer manieren om achter het bureau in beweging te komen. Niet zittend, maar staand. Nodig is een bureau waar je staand achter kunt werken, een sta-bureau. Met een speciale mini-trampoline (een bellicon) krijgt u dan genoeg beweging om al die nare ziektes voor te zijn. Of door regelmatig op te staan van de werkplek en vervolgens het speciale 3 minuten programma te volgen.

Gelukshormonen

Volgens de makers en importeurs neemt niet alleen de concentratie, energie en creativiteit toe, ook activeert het bouncen op de mat de celstofwisseling. Alle spieren in het lichaam ontspannen zich en er worden meer gelukshormonen aangemaakt.

‘Verfrissend’

De afdeling Digitalisering van KPN heeft het concept succesvol geïntroduceerd. “Het was leuk en verfrissend, het was wel goed even iets anders te doen naast het werk. Je zit toch krampachtig achter je computer en dan is het wel lekker om alles even los te gooien”, reageert een medewerker van de afdeling op een korte workout op de bellicon. Bekijk hier het filmpje van zo’n sessie.

(Persbericht bellicon via Nieuwsbank)


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: