Stelling

Ik wil liever weer een vaste werkplek op kantoor

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeDossiersKantoorinrichtingNaar een nieuwe werkomgeving

Blogs

Naar een nieuwe werkomgeving

Door: Marten van der Meijden

De overgang naar een nieuwe werkomgeving heeft heel wat voeten in de aarde. Voor wie wat langer in facility management meeloopt is dat geen verrassing. > Lees verder

 In november nemen wij de gehele 5e verdieping van De Rotterdam, het iconische gebouw van Rem Koolhaas aan de Maas in Rotterdam, in gebruik. Het ontwerp, de inbouw en verhuizing vinden de komende maanden plaats.

Engineeren en berekenen
De afgelopen periode zijn al de nodige stappen gezet. Het voorlopig ontwerp van Fokkema & Partners is klaar en opgeleverd, CBRE heeft het functioneel programma van eisen gecomplementeerd en alles is ingeleverd bij MAB (De Rotterdam) die nu de technische en financiële implicaties kunnen gaan engineeren en berekenen.

Daarnaast heb ik met veel facilitaire contractors gesprekken gevoerd en hen de mogelijkheid geboden onderdeel te worden van ‘het mooiste kantoor van Rotterdam’. De uitdaging die ik bij hen had neergelegd, was de volgende: is er – zonder besparingsdoel – een innovatieve invulling van de dienstverlening te bedenken in het nieuwe kantoor, waarbij de focus vooral ligt op het kwalitatief verbeteren van de dienstverlening en de beleving bij de gebruiker?
Ander jasje

Zo’n 3 tot 4 weken na de gesprekken kwamen de eerste voorstellen binnen. Wat bleek? De meeste voorstellen waren helemaal niet innovatief.

Sterker nog, meestal boden ze exact hetzelfde als dat wat we al hadden, maar dan met een ander uiterlijk, onder een nieuwe naam of overgoten met een ander sausje.

Innovaties en veranderingen
Nu is alom bekend dat de facilitaire wereld niet bol staat van innovaties en veranderingen (ik kan hier nu iets zeggen over de microvezeldoek, maar dat doe ik maar even niet), maar dat de meeste partijen na een gesprek van een uur, waarin ik helder gemaakt heb waar voor mij binnen catering, schoonmaak, koffie, beveiliging en andere facilitaire zaken de innovatieve ontwikkelingen zitten, na 4 weken ‘studietijd’ op de proppen komen met ‘hetzelfde, maar dan in een ander jasje’ kan wat mij betreft verbazingwekkend genoemd worden.

Hiermee geconfronteerd gaven de partijen aan dat door onder meer de verplichte overname van medewerkers er weinig flexibiliteit overbleef om met iets nieuws te komen.

Visie
Gelukkig hebben enkele aanbieders wel blijk gegeven van visie. Aanbieders dus met ondernemersbloed en een gedeelde passie om samen met ons van het nieuwe kantoor van Nidera het mooiste kantoor van Rotterdam te maken.
Want dat is wat we willen, niet omdat het per se ‘mooi’ moet zijn, maar omdat we onze medewerkers een optimale en inspirerende werkomgeving willen bieden zodat ze nog beter presteren.


Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: