Stelling

Ik wil liever weer een vaste werkplek op kantoor

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeNieuwsMillennials zijn onzeker op de werkvloer

Nieuws

Millennials zijn onzeker op de werkvloer

De Millennials. We verwachten veel van deze nieuwe generatie op de werkvloer. Ze beschikken over digitale vaardigheden waar de rest alleen maar van kan dromen en weten pas echt wat flexibel werken. Toch zijn deze jonge collega’s helemaal niet zo zeker van zichzelf zoals ze lijken te zijn.

Twee van de drie millennials zegt niet tevreden te zijn met zijn of haar leven op dit moment. Daarnaast zegt 40 procent niet op zijn plek te zitten als het gaat om hun baan en is 35 procent zich daar niet zeker van. Als de millennials opnieuw konden kiezen wat voor opleiding ze zouden doen, zegt de helft een andere studie te willen kiezen.

30 procent van de groep heeft al eens in het buitenland gewerkt, gestudeerd of voor langere tijd gereisd en 60 procent zou dat nog wel een keer willen. Dit blijkt allemaal uit de Dertigers Dilemma Test van Monsterboard.

Bang om iets te missen

Millennials hebben regelmatig het gevoel dat mensen uit hun omgeving meer genieten van hun leven en werk omdat ze bepaalde keuzes hebben gemaakt. Ook laat meer dan de helft van de millennials weten regelmatig (29 procent) of soms (26 procent) het gevoel te hebben dat ze dingen missen door de postings van hun vrienden op social media.

Het hebben van een relatie zorgt er bij het merendeel van de millennials niet voor dat ze dingen missen in het leven, 35% (14% nee, 21% soms) geeft aan dat ze het gevoel hebben kansen of dingen te missen door hun relatie. “We hadden verwacht dat millennials met alle twijfels die ze hebben, zich meer zouden aantrekken van hun vrienden en alle postings op social media”, zegt Ulrich Biebaut, General Manager Benelux bij Monster.

“Op die kanalen lijkt het vaak of iedereen een fantastisch leven heeft, terwijl negatieve ervaringen of gedachten meestal niet gedeeld worden. Toch lijkt het erop dat deze generatie in essentie echt niet zo happy is. Maar liefst 64% van hen vraagt zich wel eens af of dit alles is.”

Dertigers Dilemma Test

Aan de Dertigers Dilemma Test die Monsterboard onder de aandacht bracht via Facebook en Instagram deden in totaal 2029 millennials mee, de leeftijden liepen uiteen van 25-35 jaar oud, 80% van de deelnemers was vrouw en 20% man. Van de 2029 millennials die deelnamen aan dit Nederlandse onderzoek, zou meer dan 95% het op enig vlak wel anders willen. In 2017 was dit aantal nog 85% onder de toen deelnemende respondenten. Biebaut: “Als je je bedenkt dat de beroepsbevolking in 2020, naast mensen uit de generaties X en Z en babyboomers, voor 35% uit millennials zal bestaan, is dit een signaal wat vooral werkgevers niet meer kunnen negeren.”

Neem een coach

Zowel voor de werkgever als de werknemer is het beste advies eigenlijk om te praten over je dilemma’s en twijfels. Biebaut: “Als je niet praat, weet niemand wat er aan de hand is. Door erover te praten, krijg je ook de mening en ervaringen van anderen te horen en dit helpt je enorm bij het vormen van je gedachten en het maken van keuzes in je leven en werk. Als je nu het gevoel hebt dat je er zelf niet uitkomt, is het wellicht een idee om een externe coach in te schakelen. Voor werkzoekenden is het verder belangrijk om je niet te veel op anderen te richten.”

Biebaut gaat verder: “Mensen posten het meestal niet op hun Instagram als het wat minder gaat, of als ze gewoon een saaie dag op kantoor hebben gehad. Schakel social media gewoon even uit als je rust in je hoofd wil.”


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: