Stelling

"Kantoortuinen maken mensen a-socialer."

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeNieuwsMillennials zijn minst gelukkige werknemers

Nieuws

Millennials zijn minst gelukkige werknemers

De millennials in Europa zijn de minst tevreden groep werknemers. Ze zijn de afgelopen twee jaar een stuk minder tevreden geworden in hun werk. Meer respect en erkenning voor successen, en het vergroten van de werk-privébalans zouden dit werkgeluk weer vergroten.

Dat blijkt uit onderzoek van Monsterboard onder ruim vijfduizend Europese werknemers.

Tevreden werknemers

Werken in Nederland blijkt zo slecht nog niet. Maar liefst 81 procent van de werknemers zegt tevreden te zijn met het werk dat ze nu doen. Slechts 14 procent zegt binnen nu en een paar weken van baan te willen wisselen. Daarmee zijn ze de meest tevreden werknemers onder de landen Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. In dat laatste land is een kwart van de werknemers ontevreden en op zoek naar een nieuwe baan.

Millennials

Het meest ontevreden zijn de millenials, ze zijn de afgelopen twee jaar een stuk minder tevreden zijn geworden over hun werk. Ze zijn zelfs de minst gelukkige werknemers van de deelnemende landen. Zei in 2016 nog 71 procent blij te zijn met zijn baan, in 2018 is dit 67 procent.

Generatie Z

De jongste generatie op de arbeidsmarkt (18-24 jaar) is het meest tevreden: maar liefst 77% van de Generatie Z zegt gelukkig te zijn met de huidige werkplek. Ruim de helft van alle Europeanen geeft aan dat meer salaris hun werktevredenheid aanzienlijk zou verhogen. Ook het krijgen van meer respect en erkenning voor successen, en het vergroten van de werk-privébalans dragen bij aan werkgeluk.

Goed werkgeverschap

Het onderzoek onderstreept maar eens dat je als werkgever ook moet focussen op werknemerstevredenheid, op goed werkgeverschap, stelt Sander de Bruijn, Marketing Directeur Monsterboard. “De arbeidsmarkt is volop in beweging. Dus focus je als werkgever niet alleen op het aantrekken van talent, maar ook op de tevredenheid van je huidige medewerkers. En tevreden personeel krijg je niet zomaar. Natuurlijk is geld belangrijk, maar het draait vooral om het totaalplaatje. Zorg dat je arbeidsvoorwaarden op orde zijn, dat er een goede sfeer is, dat het duidelijk is welke bijdrage jouw organisatie en mensen leveren aan de maatschappij en dat je werknemers de kans krijgen zich te ontwikkelen.”


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: