Stelling

Ik wil liever weer een vaste werkplek op kantoor

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeDossiersElders werkenMillennial wil baas blijven over eigen tijd

Elders werken

Millennial wil baas blijven over eigen tijd

De millennial, geboren in de vroege jaren ’90 van de vorige eeuw, wil vrijheid en flexibel werken. Hij en zij wil een beoordeling op resultaat, niet op aanwezigheid. Maar hij wil ook graag samenwerken: van elkaar leren én gezamenlijk werken bevordert het werkplezier. Wel wil hij graag zelf zijn tijd indelen. Dat blijkt uit het World of Work onderzoek van Monsterboard onder 4114 werknemers in Europa.

De Millennials zijn op zoek naar een betere balans tussen werk en vrije tijd. Ze willen hun uren flexibel indelen en de vrijheid hebben om thuis te werken als daar behoefte aan is. Gian Zandonà, managing director van Monsterboard: “Sommige werkgevers zijn nog altijd wat huiverig als het gaat om flexibel werken en Het Nieuwe Werken.”

‘Flexibiliteit niet verbieden’

Zij vindt dat jammer want “de motivatie en loyaliteit van jonge medewerkers kan ontzettend toenemen als je aan hun wensen tegemoet komt. Flexibiliteit helemaal verbieden kan er juist voor zorgen dan medewerkers op zoek gaan naar een baan bij een bedrijf die flexibel werken wél stimuleert. Als werkgevers wél open staan voor flexibele werkuren, kunnen ze dit gebruiken als pullfactor. Ze doen er bijvoorbeeld goed aan het prominent te benoemen in een vacaturetekst.”

Weinig reistijd en thuiswerken

Millennials hechten, naast een goed salaris en secondaire arbeidsvoorwaarden, ook aan een werkplek die dicht bij de woonplaats is zodat de reistijd beperkt blijft. Millennials willen in de toekomst minder kunnen werken, bijvoorbeeld als er kinderen komen. En natuurlijk worden ook reisjes en uitjes met collega’s zeer gewaardeerd.

Balans blijven zoeken

Zandonà: “Het is echt niet zo dat jonge medewerkers nooit meer op kantoor willen komen. Ze willen alleen de mogelijkheid om naast hun werk ook het thuisfront en hun sociale omgeving voldoende aandacht te geven. En dan komt het hen soms beter uit om ‘s avonds te werken, of in het weekend.”

Goede afspraken, vele voordelen

Zandonà beseft dat dit alles niet vanzelf gaat: “Je moet natuurlijk wel goede afspraken maken, de juiste tools bieden en zorgen dat er ook momenten zijn dat iedereen elkaar ziet. Flexibiliteit biedt dan voor zowel werknemer als werkgever veel voordelen. De werknemer is gemotiveerd, tevreden en loyaal en de werkgever ziet dit terug in de resultaten van de organisatie.”

(Persbericht Monsterboard)


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: