Stelling

"Kantoortuinen maken mensen a-socialer."

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeNieuwsKantoor Plantronics een van de meest prettige kantooromgevingen ter wereld

Nieuws

Kantoor Plantronics een van de meest prettige kantooromgevingen ter wereld

Het kantoor van Plantronics, leverancier van audio- en communicatietechnologie, is uitgeroepen tot een van de meest effectieve en prettige werkomgevingen voor medewerkers ter wereld. 

Dat maakte het bedrijf deze week bekend. De certificering werd door Leesman toegekend, een wereldwijd bedrijf dat onderzoekt hoe werkplekken van invloed zijn op de prestaties van medewerkers en organisaties. Daarbij is onder meer gekeken naar tevredenheid over de mate van ondersteuning bij belangrijke werkzaamheden, maar ook over factoren als akoestiek, temperatuur en natuurlijk licht op kantoor.

Slimmer werken

Het kantoor in Hoofddorp maakt actief gebruik van het gedachtengoed van Plantronics omtrent slimmer werken waarbij mensen, de werkomgeving en technologie zorgen voor een optimale, holistische werkervaring. Plantronics hanteert dezelfde aanpak voor zijn hoofdkantoor in Santa Cruz, Californië en andere locaties ter wereld.

Behoeften van de medewerkers

Elk aspect van het gebouw in Hoofddorp – het architectonische ontwerp, de materialen, het interieur, de indeling van de bureaus en zelfs de foto’s aan de muur – zijn bewust geselecteerd op basis van de behoeften van de werknemers. Het doel was om de meest boeiende en collaboratieve werkomgeving te ontwikkelen die mogelijk is. “Wij zijn verheugd dat Leesman ons kantoor in Hoofddorp erkent. Mensen en de menselijke ervaring blijven onze belangrijkste prioriteiten bij innovatie”, aldus Joe Burton, president en chief executive officer van Plantronics.

Werkomgeving

Meer dan negen van de tien Plantronics-werknemers vindt dan ook dat het kantoor een prettige werkomgeving is, en bijna iedereen (97 procent) is trots om mensen op kantoor te ontvangen. Nog eens 87 procent zegt dat het kantoor hen in staat stelt productief te werken, en meer dan acht van de 10 medewerkers (85 procent) zegt dat het helpt om ideeën en kennis met andere collega’s te delen.

De overgrote meerderheid (90 procent) is blij met de variëteit aan werkplekken in het gebouw en de ondersteuning voor verschillende werkstijlen.

Biophilic

Om spraakafleiding, het grootste probleem in een open kantoor, tegen te gaan, installeerde Plantronics zijn intelligente acoustic management system genaamd Habitat Soundscaping. Dit is een multizintuigelijke oplossing met zogeheten biophilic ontwerpprincipes, die zowel bestaan uit afbeeldingen uit de natuur als natuurgeluiden die zich in realtime aanpassen om ruis en afleiding te minimaliseren. Het resultaat is een echt functioneel open kantoor dat zowel samenwerking als geconcentreerd werk bevordert; een perfecte balans tussen welzijn en productiviteit.

“Bij Plantronics zijn we gepassioneerd over het slimmer werken-concept en we geloven dat kantoorontwerp, technologie en akoestiek samen de perfecte omgeving kunnen creëren waarin mensen het best kunnen presteren,” aldus Frank Timmermans, Regional Director Benelux & Nordics van Plantronics Benelux.

Hij vervolgt: “Met dit in ons achterhoofd hebben we ons kantoor in Hoofddorp ontworpen rond onze medewerkers. We keken naar manieren om een omgeving te creëren die is afgestemd op hun verschillende werkstijlen en die zou helpen om samenwerking, concentratie, contemplatie en communicatie te bevorderen. De resultaten van de Leesman Index zijn een erkenning voor de investering in onze medewerkers en tonen de impact die werkplekontwerp kan hebben op de betrokkenheid van mensen bij het werk.”


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Ga Het Nieuwe Werken voorbij!

  Traditionele organisatiemodellen en vormen van management verliezen steeds meer terrein. Door de snelle veranderingen op maatschappelijk, economisch en technologisch gebied zien bedrijven zich genoodzaakt om wendbaar te zijn en efficiënt te werken. Hierbij staat niet alleen de klant centraal: het belangrijkste kapitaal van uw organisatie is uw werknemer.

  Maatwerk voor medewerkers gaat een stap verder

  ‘Het Nieuwe Werken’ is een uitkomst van de technologische ontwikkelingen, die tijd- en plaats onafhankelijk werken mogelijk maken. Maatwerk voor medewerkers gaat een stap verder. Het personaliseren van werk komt centraal te staan, waarbij HR een belangrijke rol speelt. Zodat u zoveel mogelijk van uw medewerkers, zo lang mogelijk aan het werk kan houden. Op een gezonde en gemotiveerde manier.

  Op 13 december vind het congres De Toekomst van werk is maatwerk plaats. Naast een unieke ontmoeting met dé HR-rebel Frederik Anseel, krijgt u concrete handvatten om te werken om te werken aan uw eigen vernieuwing.

  Bekijk hier het programma

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: