Stelling

"Kantoortuinen maken mensen a-socialer."

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeDossiersCultuurverandering en managementMedewerker van nu wil ‘roosteren’

Blogs

Medewerker van nu wil ‘roosteren’

Door: Rob van Loenen

Studenten willen het liefste bij Google werken. Dat is gebleken uit een wereldwijd onderzoek onder ruim 200.000 business studenten en studenten Technische Wetenschappen. > Lees verder

Motivatie startende werknemers
?Voor de studenten is vooral de creatieve en dynamische werkomgeving aantrekkelijk. Daarnaast wordt er veel waarde gehecht aan een vriendelijke werkomgeving. Een hoog salaris en snelle kans op promoties worden minder belangrijk gevonden. Hoewel er geen vaste definitie is van een ‘creatieve en dynamische werkomgeving’, noch van een ‘vriendelijke werkomgeving’, zegt het wel iets over de motivatie van startende werknemers.

‘Roosteren’ steeds voorkomender?
Bij werknemers lopen werk en privé steeds vaker in elkaar over. Dat is geen probleem zolang het zonder vaste werktijden en zonder stress is. Dit verschijnsel waarbij niet de werkgever, maar de werknemer de werktijden bepaalt, wordt ook wel eens aangeduid met de term ‘roosteren’.

“Maar als ik geen grip meer heb op te werktijden, hoe zorg ik er dan voor dat dit gestroomlijnd verloopt?”. Een vraag die bij velen wordt opgeroepen bij het horen over ‘roosteren’. Door middel van een slimme HRM-software kan het overzicht worden bewaard. Steeds vaker wordt hiervoor e-HRM ingezet, waarmee medewerkers dus zelf hun gewerkte uren en verlof kunnen bijhouden.

e-HRM de oplossing?
Handig, want e-HRM bespaart de kostbare tijd van HR-medewerkers en bovendien zorgt het gebruik van e-HRM ervoor dat medewerkers actiever bij hun eigen HR-zaken worden betrokken. Een winwin-situatie. Dankzij interne koppelingen tussen de HRM-software en andere softwarepakketten worden naast wijzigingen in roosterplanning ook salaris, boekhouding en projectadministratie automatisch doorgevoerd.


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: