Stelling

"Kantoortuinen maken mensen a-socialer."

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeNieuwsMannen mogen vaker eigen werktijden en locatie bepalen dan vrouwen

Nieuws

Mannen mogen vaker eigen werktijden en locatie bepalen dan vrouwen

Kunnen vrouwen minder zelf bepalen dan mannen waar en wanneer ze hun werk doen? Zo lijkt het wel. Uit onderzoek van Logitech onder ruim duizend Nederlanders in loondienst blijkt dat 65 procent van de mannelijke werknemers zelf werktijden mogen bepalen, terwijl dat bij vrouwelijke collega’s 42 procent is.

Ook verschilt het nogal in keuzevrijheid over de plek waar ze werken. 42 procent van de mannen zegt die keuzevrijheid te hebben, tegenover 29 procent van de vrouwen.

En dat terwijl ruim 60 procent van de Nederlanders in loondienst zegt enigszins zelf zijn werktijden te mogen bepalen. Ook zegt 37,3 procent zelf te mogen bepalen waar hij of zij werkt.

Flexibel werken

Flexibel werken wordt uiteraard vergemakkelijkt door de technologie. Bovendien is ook geen verrassing dat bijna negentig procent van de respondenten (zowel mannen als vrouwen) tijdens hun werkzaamheden gebruik maakt van computerapparatuur.

“Bij Logitech willen we iedereen de mogelijkheden geven om te werken op de plek en op het tijdstip waar hij of zij graag werkt”, vertelt Elze de Leeuw, Marketing Manager Benelux bij Logitech. “Maar ook waar hij of zij zich het beste bij voelt. Of dit nu juist op het kantoor is, thuis als de baby slaapt of in een koffietent tijdens lunchtijd.”

Meer stress en minder uitgerust door flexibel te werken

Medewerkers die zelf de vrijheid hebben om hun werklocatie en werktijd te bepalen, geven aan vaker in hun vrije tijd te werken. Ook ervaren ze meer stress op en door het werk en komen ze minder vaak uitgerust terug van vakantie.

Daarnaast hebben ze vaker het gevoel in hun vrije tijd bereikbaar te moeten zijn voor vragen van collega’s of hun werkgever. “De ene medewerker gedijt bij vrijheid en de ander juist bij structuur”, aldus De Leeuw. “Het is aan de werkgever om de beste werksituatie te creëren, niet alleen door goede arbeidsvoorwaarden, maar ook met de juiste apparatuur die geschikt is voor medewerker, bedrijf en werkgever.”


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: