Stelling

"Kantoortuinen maken mensen a-socialer."

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners

Blogs

Mannen gezocht!

Door: Annemie Schuitemaker, directeur Career & Live

“Male Executives Don’t Feel Guilt, See Work-Life Balance as a Women’s Problem”, schreef Jessica Grove naar aanleiding van een artikel. Bij het artikel stond een foto van een lachende man en daaronder de tekst: “Don’t worry. My wife’s taking care of it.” > Lees verder

Het artikel is gebaseerd op een onderzoek van professor Boris Groysberg and Robin Abrahams. Jessica noemt het een “depressing article” en ik ben het met haar eens. Is dit 2014? Is dit de naakte waarheid? Ik wil het eigenlijk niet geloven. Ik was er toch echt van overtuigd dat de wereld veranderd was.

Reacties van alleen vrouwen
Echter, uit het onderzoek blijkt dat “family issues are still seen as a female problem.” Ik ben er dan ook gelijk over gaan twitteren, op facebook gaan posten echter dat leidde tot reacties van vrouwen, maar nauwelijks van mannen.

Werk-privé
Het onderwerp werk-privé of work life, daar ben ik echt dagelijks mee bezig. Het raakt me dan ook echt diep. Vanuit mijn eigen bedrijf Career & Live en Career & Kids zijn we op dit moment op zoek naar nieuwe coaches en trainers. En wat valt dan op: heel veel reacties van professionals. Echt top. Echter,….slechts één reactie van een man.

Hoe kan dat nou toch? Expliciet hebben we erbij gezet dat we “gezien de samenstelling van het team we vooral ook op zoek zijn naar mannelijke collega’s”. Eén man reageert en mailt: “ik schrik, ik zie dat er enkel vrouwen werkzaam zijn.”
Dat is nu net de clou, waar zijn die stoere mannen die work life balance als een vakgebied zien, waar zij ook een rol in kunnen spelen?.

Werk privé we kunnen er niet meer omheen
De NVAB heeft sinds kort zelfs richtlijnen Werk-Privé Balans opgesteld, met als reden: “Werk en privé zijn in de huidige samenleving zo geïntegreerd dat er interactie plaats vindt tussen beide domeinen, in andere woorden werk en privé domeinen kunnen elkaar beïnvloeden. Zo kan het werk invloed hebben op de privésituatie, maar kan (tegelijkertijd) het privéleven ook een impact hebben op het werkend leven.”

Het gaat ons allemaal aan, en dan heb ik het niet alleen over mensen in de spitsuurfase van ons leven, dan heb ik het over iedereen: mantelzorg, sport. En dat zijn toch ook mannen?

Olie op het vuur
Yves Leterme kreeg heel Nederland over zich heen met zijn toespraak waarin hij parttime werken in de hoek zette. Hij zei onder andere: “Het gegeven dat in Nederland zo veel vrouwen parttime werken zorgt voor een lage arbeidsproductiviteit en dat leidt tot minder economische groei. Dat is een zwakte van de Nederlandse economie. “Ik mocht er zelf mijn zegje over doen op de radio bij Dit is de nacht, helemaal leuk. Ik doe graag olie op het vuur erbij!

Kom op mannen, laat je zien, laat je horen, we leven in 2014. Werk-privé zaken, die zijn toch van en voor iedereen.

Twee dingen:
1. Laten wij een mooie “foto”maken met de tekst eronder: Don’t worry; we are taking care of it together!
2. Bijzonder graag zien we mannelijke sollicitanten voor onze vacatures, die moeten er toch zijn. Kom op mannelijke coaches en trainers!

Lijnmanagers
Mijn fascinatie voor het onderwerp ben ik op dit moment aan het vertalen naar een wetenschappelijk onderzoek dat eind juni klaar is. Wat beïnvloedt lijnmanagers van organisaties in Nederland met betrekking tot het daadwerkelijk ondersteunen van work life balance programma’s? Welke rationele en emotionele argumenten spelen een rol? Welke invloed heeft de term work life balance op lijnmanagers hierin en waarom?

Ik ben benieuwd of het verschil man vrouw en de tekst onder de foto ook hier weer de kop op steekt.


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: