Stelling

"Kantoortuinen maken mensen a-socialer."

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeHRMMannen geschikter voor Het Nieuwe Werken

HRM

Mannen geschikter voor Het Nieuwe Werken

Mannen geven minder om een gestructureerde werkomgeving dan vrouwen. Daarnaast vinden ze persoonlijke onafhankelijkheid in hun werk belangrijker dan het andere geslacht. Dit maakt ze geschikter voor Het Nieuwe Werken dan vrouwen.

Dat blijkt uit een onderzoek van testuitgeverij TalentLens onder bijna negenhonderd respondenten. Zij vulden een door het bedrijf ontwikkelde persoonlijkheidsvragenlijst in waarmee voor het eerst kan worden gemeten of iemand geschikt is voor Het Nieuwe Werken.

Met de vragenlijst worden zowel de persoonlijkheid van een werknemer als zijn waarden gemeten. Beide zijn van belang om een inschatting te maken of iemand geschikt is tijd- en plaatsonafhankelijk te werken.

Twijfel wegnemen
‘Veel werkgevers zijn angstig om hun personeel zelf hun tijd in te laten delen’, zegt Olaf Korsten van TalentLens. ‘Ze zijn bijvoorbeeld bang dat de werknemer dan niet productief is. Met deze vragenlijst kan een werkgever deze twijfel wegnemen en meten of zijn personeel hiertoe in staat is.’

Verschil met vrouwen
Uit het onderzoek blijkt dat de persoonlijkheid en waarden van mannen beter bij het nieuwe werken passen dan die van vrouwen. Zo hechten mannen gemiddeld minder waarde aan hulp en motivatie van anderen in hun werk dan vrouwen en vinden ze een gestructureerde werkomgeving minder belangrijk.

Beide punten zijn van belang om geschikt te zijn op een flexibele manier werk in te delen. Korsten: ‘De werkomgeving is thuis vaak rommeliger dan op kantoor. Ook heb je thuis geen collega’s die zeggen of je iets goed doet en die je kunnen motiveren.’

(Born:TalentLens)


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: