Stelling

Ik wil liever weer een vaste werkplek op kantoor

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeDossiersOpleidingenLeren? Dat doen we natuurlijk ook online!

Nieuws

Leren? Dat doen we natuurlijk ook online!

E-learning wordt steeds populairder als manier om iets bij te leren. Dit heeft ook gevolgen voor de manier waarop er wordt geleerd. Dat blijkt uit onderzoek van NIDAP en Springest.

Volgens 200 HR managers uit de top van het Nederlandse bedrijfsleven wordt er ook steeds meer geleerd door werknemers. Dit jaar zijn belangrijke trends daarbij meer kennis met elkaar delen en meer onderling begeleiden en coachen. De verwachting is dat het aantal deelnemers aan opleidingen en trainingen verder groeit in 2016.

Veranderende wet- en regelgeving

Vooral binnen de zorg zal digitaal leren sterk toenemen. Volgens werkgevers gaat dit ten koste van het klassikale leren. Binnen financiële instellingen wordt de toegenomen leeractiviteit aangedreven door veranderingen in wet- en regelgeving. Directies verwachten vooral dat investeren in e-learning betekent dat werknemers sneller met veranderingen kunnen meegaan. Maar de besparing op opleidingskosten speelt ook mee.

Bedrijfsschool

Bijna de helft van de grotere organisaties heeft een eigen bedrijfsschool (academy). De onderzoekers van NIDAP en Springest verwachten dat steeds meer bedrijfsorganisaties zelf opleidingen zullen ontwikkelen. Ook stellen de onderzoekers dat de werkgevers die ze hebben bevraagd graag willen dat bestaande aanbieders van opleidingen en trainingen daarbij een actieve rol spelen.

Eén op twee

Ook uit onderzoek van Markteffect in opdracht van GoodHabitz bleek in juni dat een van elke twee Nederlanders ooit een vorm van online training heeft gevolgd. Nederland ligt in internationaal opzicht niet eens voor in e-learning. Eerdere Amerikaanse cijfers laten zien dat de markt voor e-learning tussen 2014 en 2020 zal verdubbelen.

(Persbericht NIDAP via Nieuwsbank)


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: