Stelling

Ik wil liever weer een vaste werkplek op kantoor

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeNieuwsKerstborrel is voor veel werknemers een verplicht nummertje

Nieuws

Kerstborrel is voor veel werknemers een verplicht nummertje

Het is weer de week van de kerstborrels op het werk. Niet iedereen zit er op te wachten. Ruim een op de drie werknemers ziet de jaarlijkse kerst- of nieuwjaarsborrel als een verplicht nummertje.

20 procent van hen heeft zich dan ook wel eens ziek- of afgemeld omdat ze er geen zin in hadden. Vier op de tien ergert zich vooral aan het buitensporige alcoholgebruik van collega’s. Dat blijkt uit een onderzoek van Panelwizard onder zo’n 1200 werkende Nederlanders, in opdracht van Acties.nl.

Werkgevers

Sommige werkgevers vinden dit wel jammer. “Het liefst zou ik namelijk elk jaar een dikke borrel organiseren”, zegt Vince Franke van Acties.nl. “Uit ervaring weet ik dat niet iedereen hierop zit te wachten. Daarom kies ik meestal voor een bescheiden borrel in combinatie met een uitgebreid kerstpakket.”

Liefst zonder partner borrelen

Uit het onderzoek blijkt dat werkend Nederland ook geen fan is van zogenaamde +1 borrels. Ruim de helft van de werknemers wil het liefst borrelen zonder partner. Opvallend is dat 60 procent van de vrouwen het liefst zonder aanhangsel borrelt, tegenover slechts 49 procent van de mannen.

Intiem met een collega

Dit betekent overigens niet dat de kerstborrel geen goede plek is voor romances. Zo zegt acht procent van de ondervraagden wel eens intiem te zijn geweest met een collega tijdens het jaarlijkse kerstfeest. Opvallend genoeg scoren mannen met 11 procent, ruim twee keer hoger dan vrouwen ( 5 procent). Franke: “Bij een eerdere werkgever heb ik weleens bedrijfsfeestjes meegemaakt die écht uit de hand liepen, voornamelijk vanwege alcohol. Voor meerdere collega’s was het achteraf gezien maar beter dat hun wederhelft niet aanwezig was.”

Foutje bedankt

Wanneer de drank rijkelijk vloeit, kan het weleens voorkomen dat je iets zegt of doet waar je later spijt van krijgt. Uit het onderzoek blijkt dat 8 procent van de Nederlanders weleens spijt heeft gehad van zijn of haar gedrag tijdens de kerstborrel. Opmerkelijk is dat mannen met 11 procent, zich tijdens het kerstfeest dubbel zo vaak gênant gedragen als hun vrouwelijke collega’s ( 5 procent). Franke: “Het enige wat ik kan zeggen, is: kijk uit dat je niet teveel drinkt. Een verkeerde opmerking is zo gemaakt, maar je kan er de rest van je loopbaan problemen van ondervinden.”


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: