Stelling

Ik wil liever weer een vaste werkplek op kantoor

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeDossiersLocatiesKantorenpark? Dit is een pretpark!

Facility

Kantorenpark? Dit is een pretpark!

Een kantorenpark presenteren als ‘pretpark’. Zo pakt de gemeente Capelle aan den IJssel de leegstand aan op het Rivium Businesspark. Het concept Rivium World is vooral bedoeld om de werkdag van de mensen die er werken zo aangenaam mogelijk te maken. Gaat dat werken?

Net als veel kantorenparken in Nederland kampt het Rivium met leegstand. Om nieuwe bedrijven naar het kantorenpark te halen zijn traditionele verkoopargumenten als een gunstige ligging, goede bereikbaarheid en hoogwaardig openbaar vervoer niet voldoende. Daarom is Rivium World gelanceerd; een concept waarbij tal van diensten en activiteiten worden aangeboden aan de werknemers, bedoeld om prestaties te verbeteren en het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Momenteel is er een carwash, pakketservice, stoelmassage, fietswerkplekken en indoor golf.

‘Het is geen kermis’

Rivium moet een plek zijn die uitnodigt om te ontdekken en te experimenteren. “Iets wat je als individueel bedrijf misschien wel wilt, maar niet georganiseerd krijgt. Bijvoorbeeld uit praktische overwegingen of kostenoverwegingen”, licht economiewethouder Eric Faassen toe. “We gebruiken hierbij de metafoor van een pretpark. Niet omdat we er een kermis van willen maken, maar om associaties op te roepen met een prettig verblijf en te zorgen voor een omgeving waarin gespeeld en uitgeprobeerd mag worden. Om dat te bereiken moet je ook durven kiezen voor een niet-traditionele aanpak.”

‘Het is nooit af’

De gemeente inspireert bedrijven door een aantal diensten aan te bieden. Daarnaast krijgen bedrijven een podium om zichzelf te presenteren en worden ze uitgedaagd om zelf met ideeën te komen. “Rivium World is nooit af”, zegt wethouder Faassen. “Het past zich continu aan de wensen van werknemers van bedrijven van het Rivium aan. Is er geen animo voor een bepaalde service of activiteit? Dan bieden we hem niet meer aan. Zijn er ideeën voor andere diensten? Dan is er ruimte om ze uit te proberen.”

Oplossing tegen leegstand

Meer tevredenheid onder huidige werknemers en bedrijven kan vervolgens ook nieuwe partijen aan het kantorenpark binden. Reeds op het Rivium gevestigde bedrijven hebben hiermee een (extra) reden om er te blijven, waardoor de leegstand niet verder toeneemt. Rivium World zorgt bovendien voor een onderscheidend verhaal waardoor het verleidelijk wordt om je er als bedrijf te vestigen.

(Lees het complete verhaal op Facto)


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: