Stelling

"Kantoortuinen maken mensen a-socialer."

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeAchtergrondWat is agile werken? 3 Belangrijke kenmerken.

Achtergrond

Wat is agile werken? 3 Belangrijke kenmerken.

Scrum, lean, flow, startup. Er zijn zeker veertig technieken die vallen onder de term agile werken. Maar wat is het nu precies? En hoe geef je het vorm?

Rudy Kor en Joke Veenstra organiseren op 29 mei de masterclass Futureproof FM, georganiseerd door Facto. Daarin vertellen ze meer over agile werken als de methode om snel in te spelen op veranderende omstandigheden, over facilitair management en wend- en weerbaar organiseren.

Agile werken bestaat in ieder geval volgens hen uit drie kernmerken:

Kleine, zelfstandige en multi-disciplinaire teams

Om effectief agile werken te bespoedigen, zijn er kleine zelfsturende teams nodig, schrijft Agilescrumgroup. ”

Agile beoefenaars delen de gedachtegang dat werk in principe moet worden gedaan in kleine zelfstandige multi-disciplinaire teams die werken in korte cycli aan relatief kleine taken en continu feedback krijgen van de uiteindelijke klant of eindgebruiker.”

Ten alle tijden klantwaarde toevoegen

Het tweede kenmerk is klantgerichtheid. Niet alleen de slogan ‘de klant is koning’ is van toepassing, maar ook dat de organisatie zich aanpast aan wat de klant nodig heeft. Als het werk van een medewerker geen waarde voor de klant toevoegt, wordt als vanzelf in het team de vraag gesteld waarom dit werk überhaupt wordt uitgevoerd.

“De organisatie past alles aan – doelen, waarden, principes, processen, systemen, praktijken, datastructuren, stimulansen – om continu nieuwe waarde te creëren voor klanten en alles te elimineren dat hier niet aan bijdraagt”, aldus Agilescrumgroup.

Netwerken binnen de organisatie

Ook staat netwerken binnen de eigen onderneming centraal bij agile werken. Verschillende teams werken met elkaar samen om blije klanten te leveren.

Ga zelf aan de slag met agile werken tijdens de 4-daagse masterclass Future proof FM.


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Ga Het Nieuwe Werken voorbij!

  Traditionele organisatiemodellen en vormen van management verliezen steeds meer terrein. Door de snelle veranderingen op maatschappelijk, economisch en technologisch gebied zien bedrijven zich genoodzaakt om wendbaar te zijn en efficiënt te werken. Hierbij staat niet alleen de klant centraal: het belangrijkste kapitaal van uw organisatie is uw werknemer.

  Maatwerk voor medewerkers gaat een stap verder

  ‘Het Nieuwe Werken’ is een uitkomst van de technologische ontwikkelingen, die tijd- en plaats onafhankelijk werken mogelijk maken. Maatwerk voor medewerkers gaat een stap verder. Het personaliseren van werk komt centraal te staan, waarbij HR een belangrijke rol speelt. Zodat u zoveel mogelijk van uw medewerkers, zo lang mogelijk aan het werk kan houden. Op een gezonde en gemotiveerde manier.

  Op 13 december vind het congres De Toekomst van werk is maatwerk plaats. Naast een unieke ontmoeting met dé HR-rebel Frederik Anseel, krijgt u concrete handvatten om te werken om te werken aan uw eigen vernieuwing.

  Bekijk hier het programma

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: