Stelling

Ik wil liever weer een vaste werkplek op kantoor

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeDossiersBinden en boeienInteressante sites HNW

Achtergrond

Interessante sites HNW

Het aantal websites en blogs over Het Nieuwe Werken en aanverwante onderwerpen groeit bijna met de dag. Hierbij een selectie.

De website Filevrijkantoor.nl is een initiatief van het Amsterdamse ICT-bedrijf Viadesk en wil een podium worden om werkgevers en werknemers meer bekend te maken met e-werken.

Het adviesbureau e-office ontwikkelt digitale werkomgevingen; oplossingen die ervoor zorgen dat medewerkers beschikken over de juiste kennis, informatie en communicatiemiddelen, zodat zij deze informatie op een goede manier kunnen combineren en snel en goed kunnen inspelen op vragen van klanten. Zie verdere-office.com. De nieuwsbrieven met cases e.d. staan op e-office.com/eog.

Slechts een kwart van de mensen werkt met passie en niet meer dan 1 op de 5 ziet een verband tussen eigen doelstellingen en die van de organisatie. Boer & Croon NeXtrategy gaat die problematiek te lijf met de Verbonden Medewerker. Partner Aart Bos is hoofdredacteur van de weblog De Verbonden Medewerker.nl, met onderwerpen als leiderschap en Het Nieuwe Werken.

Het Webboek Bedrijfsvoering is een website waar professionals in bedrijfsvoering samenkomen om kennis en ervaring over het vak te delen, te verrijken, uit te breiden en voor eigen gebruik te benutten.
Daarmee is het Webboek een boek en een discussieplatform tegelijk. Een boek dat altijd in ontwikkeling is en een discussieplatform voor vakmensen die waarde hechten aan kennisontwikkeling en uitbreiding van hun netwerk.
Het is een initiatief van Provenworkspace, een onafhankelijk adviesbureau, dat haar klanten adviseert en ondersteunt bij het realiseren van nieuwe manieren van werken.

Het Offensief Bereikbaarheid is een initiatief waarin bedrijfsleven en regionale overheden samen afspraken maken om organisaties in de Stadsregio Arnhem Nijmegen bereikbaar te houden. Inmiddels nemen meer dan 30 organisaties deel aan het het Offensief Bereikbaarheid. Er staan tips op over ‘slim reizen’ en ‘slim werken’. Zie: offensiefbereikbaarheid.nl

Op coworker.nl staat een plattegrond van Nederland met een overzicht van werkplekken die vaak gratis zijn. Maar soms heb je alleen behoefte aan plek om even rustig internet op te gaan. Soms heb je gezelschap van andere flexwerkers, of in deze context: andere co-workers.

De nieuwe werker kan ook op zoek naar werkplekzoeker.nl. De site biedt een keuzemenu met eisen waaraan de tijdelijke werkplek moet voeldoen.

Bedrijven die succesvol omgaan met Het Nieuwe Werken? Bekijk de WorldBlu List: ‘The purpose of the WorldBlu List is to acknowledge the most successful organizations in the world that are choosing to operate, not using the traditional, command and control model of business, but a democratic model based on freedom and possibility.

Technologie maakt mensen vrij om te werken waar en wanneer ze willen. Tijd en plaats zijn niet langer bindend. Daardoor verandert de manier waarop er gewerkt wordt fundamenteel. Maar ook de omgeving zelf vraagt een nieuwe benadering. Belangrijk daarbij is hoe de ruimte wordt beleefd. En vooral hoe die beleving doelgericht kan functioneren als katalysator om mensen te stimuleren tot het gewenste gevoel en gedrag. Lees over de visie van adviesbureau voor huisvesting Veldhoen + Company op veldhoen.nl en in zijn relatiemagazine Ruimte:veldhoen.nl ruimte-magazine.

Het Center for People and Buildings is een kenniscentrum dat zich richt op de relatie tussen mens, werk en werkomgeving met als doel het bevorderen van onderzoek, productontwikkeling en kennisoverdracht op dit gebied. Founding partners zijn Rijksgebouwendienst, TU Delft en de Belastingdienst.

Robin van Koppen is adviseur ‘het nieuwe samenwerken’ bij het onlineadviesbureauTam Tam. Op deze blog beschrijft hij wat hem bezig houdt, z’n ervaringen en de vraagstukken waar hij en zijn collega’s mee stoeien. Dit alles op gebied van het nieuwe (samen) werken.

Over het gebruik van social media een blog vanLogica-medewerkster Marianne Herbert.

Veel over beveiliging van ICT op govcert.nl.

Het Nederland Breedband (NBL) project Smart Offices  streeft naar een reductie van het maatschappelijke en economische effect van onvermijdelijke files in Nederland.

Kennisportal.com is een grote en openbare kennisbank voor onder meer Organisatie & ICT-vraagstukken.

Het ultieme flexwerken – meer dan vier uur per week in touw is nergens voor nodig. Zie: fourhourworkweek.com.

Kijk op de site van de Taskforce DeeltijdPlus, die de participatie van vrouwen op de arbeidsmarkt wil bevorderen. Voorop staat een goede balans tussen werk en privé voor beide partners. Zie ook lofonline.nl, een site voor vrouwen die werk en gezin combineren.

Kunt u werk en privé goed combineren? Heeft u controle over uw tijd? Antwoorden op dergelijke worden gegeven door het Leefritme Kenniscentrum(supported by Vodafone).

We willen bewust leven en daarom efficiënt onze tijd indelen. OpAfterOffice.nl staat een overzicht van alle winkels en dienstverleners die open zijn buiten werktijd. De nadruk ligt op de grote steden.

Nieuwe manieren van (samen)werken. De praktijk. Een video van NewtelEssence.

Een video van Microsoft met praktijkvoorbeelden over hoe medewerkers van Microsoft omgaan met Het Nieuwe Werken.

In het boek Ambtenaar 2.0 heeft Davied van Berlo zijn ideeën uiteengezet over wat de gevolgen zijn van web 2.0 voor de overheid: voor de relatie tussen overheid en burgers, voor de interne organisatie van de overheid en voor de manier van werken van de ambtenaar. Het boek Ambtenaar 2.0 is gratis beschikbaar: als wiki, en alspdf-bestand.

Naar eigen zeggen ‘Europe’s leading website for smarter working flexibility.co.uk.

Begin april 2009 is een groep professionals bij elkaar gekomen met een gedeelde interesse voor ‘Het nieuwe werken’. De community vertegenwoordigt verschillende expertises op gebied van het nieuwe werken zoals ICT, HRM, Facilitair en Strategisch Management. Zie: vernieuwinginwerk.nl.

Slimreizen.nl staat voor het delen van mobiliteitsmaatregelen en het uitreiken van handvatten voor nieuwe initiatieven, met de praktijk als dé bron. Iedereen die een passend antwoord zoekt of weet op mobiliteitsvraagstukken.
Enkele voorbeelden zijn:

‘1. ‘Binnen ons bedrijf zijn de kosten voor vervoer te hoog. Hoe kan dat en wat is eraan te doen?’
2. ‘De bereikbaarheid van ons bedrijf is slecht, medewerkers klagen. Zijn hier oplossingen voor?’
3. ‘ Wij zoeken een geschikte vestigingsplaats voor ons bedrijf. Hoe zit het met de bereikbaarheid van de mogelijke locaties?’
4. ‘Wij gaan een milieuvergunning aanvragen. Welke maatregelen zijn daarbij vereist als het om mobiliteitsmanagement gaat?”

Eburg heeft als doel inspiratie te bieden aan ambtenaren en bestuurders gerelateerd aan lokale overheden, door hoogwaardige informatie aan te bieden aan iedereen die in zijn dagelijks werk te maken heeft met beleids- en bedrijfsvoering. Op Eburg kunnen beleidsmedewerkers en bestuurders zich oriënteren of nader informeren over innovaties en ontwikkelingen in gebieden die relevant zijn voor lokale overheden. Onvermijdelijk onderdeel is Het Nieuwe Werken. De site wordt gesponsord door een aantal softwareleveranciers.


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: