Stelling

Ik wil liever weer een vaste werkplek op kantoor

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeDossiersBinden en boeienIk Quane, jij Quant, wij Quanen

Binden en boeien

Ik Quane, jij Quant, wij Quanen

Door: Swier Miedema van Strength Management Consulting

Daar sta je dan als Zelfstandig Professional. Gretig om de wereld te veroveren: je zult ze allemaal eens laten zien wat je in huis hebt! In eerste instantie denk je dat iedereen op jouw briljante ideeën zit te wachten, om al snel te ontdekken dat dat nogal meevalt.

Wat ga je doen? Je contacten bellen om te kijken of je ergens je ideeën kunt omzetten in werk en daarmee de zo nodige pecunia. Die contacten willen best met je praten, maar ook zij zijn gebonden aan budgets, en die zijn pas over een poosje vrij inzetbaar. Het huidige werk is bovendien al ingevuld, dus dat betekent wachten.

En dus zet je je website op, doet aan reclame, werkt aan folders en brochures. Na weken of maanden en veel telefoontjes later, begin je te ontdekken dat er andere redenen ten grondslag liggen aan waarom je nog niet aan de slag komt. Je past niet in de huidige werkomgeving van de klant, ze geven de voorkeur aan een jonger iemand, je bent te duur, en (meestal): er is geen budget. Je zoekt de samenwerking, netwerkt, en ontdekt dat ook anderen worstelen.

Achter het net
Nog weer een aantal weken of maanden verder, ontdek je dat je de oorzaak veel meer bij jezelf moet zoeken. Je (her)kent aspecten van jezelf die je in de weg zitten, waardoor je steeds weer achter het net vist. Je begint een patroon te herkennen. Steeds weer dezelfde reden waarom je wordt afgewezen, steeds weer dezelfde oorzaken voor het nét niet binnenhalen van die opdracht.

Wat nu? Goede raad is duur. Letterlijk, want een coach kost je snel honderden, soms wel duizenden euro’s. En is het probleem dan opgelost? Lang niet altijd. Er zijn veel verschillende kwaliteitscoaches, met evenzovele verschillende aanpakken, en dus resultaten. En jij hebt a: geen tijd, en b: geen onbeperkte middelen, en c: het moet wel in één keer raak zijn! Een Business Bootcamp? Die vertelt je iets over hoe je je business opzet en hoe je daaraan geld verdient, maar helpt je niet om de echte oorzaak te vinden, en die te ontmantelen.

Ik Quane, jij Quant, wij Quanen
Je hebt wel een idee waar het probleem zit, maar omdat je dit van jongs af aan zelf hebt opgebouwd, vermijd je het telkens maar kortstondig. En komt het steeds terug. Op zich niet vreemd: we komen allemaal tamelijk blanco op deze aarde, en leren al snel na onze geboorte welk gedrag succesvol is binnen het gezin waar we opgroeien. En welk niet. Dat meten we ons aan. En nemen we mee. De rest van ons leven.

Het vervelende is, dat je in die rest van je leven in een heel andere situatie terechtkomt dan die waarin je bent opgegroeid. Maar omdat je aangeleerde gedrag is ingebakken in je systeem, en je daar vroeger succesvol mee was, is dat niet zo gemakkelijk te veranderen. Dus trap je steeds weer in dezelfde valkuil en laat je steeds weer hetzelfde gedrag zien dat je niet verder helpt. En dat frustreert.

Kwantumfysica
Remedies? Vele! Maar slechts weinige werken blijvend en laten tegelijkertijd ook nog iets van jouw persoonlijkheid heel. Toen ik onlangs zelf tegen bovenstaand probleem aanliep, had ik het geluk Level Five Quaning te ontdekken. Zo kon ik een aantal diepgewortelde – en irritante – aspecten van mijn eigen persoon tackelen.

Hoe? Door allereerst met een complexe statistische analyse te ontdekken wat mijn blokkades waren met betrekking tot een specifiek doel. Vervolgens leerde ik begrijpen hoe deze zijn ontstaan, en hielp informatieoverdracht me ze op te ruimen. Dat gaat met kwantum response gekoppeld aan een intensief begeleidingsprogramma, waarmee ik dagelijks aan de slag ging. De garantie: binnen zeven weken zou ik het vooraf bepaalde doel hebben bereikt.

En verhip: zes weken later was het me al gelukt mijn fundamentele probleem blijvend op te lossen, en kon ik aanzienlijk beter omgaan met uitdagingen op dat vlak. En dus… heb ik me aangesloten bij Level Five Quaning en de training gevolgd om Quaner te worden. En nu Quane ik ook mensen…

Relevant voor Het Nieuwe Werken?

Waarom nou deze blog, hij heeft toch nauwelijks iets te maken met HNW? Mis! Juist binnen Het Nieuwe Werken wordt van de medewerker een grotere verantwoordelijkheid verwacht. Bijvoorbeeld (aan)passen aan een organisatie. Als je merkt dat jouw gedrag niet als positief wordt beschouwd, je klussen verliest als gevolg van gebrek aan sociale sensitiviteit, of je andere belemmeringen ervaart, zijn er wel degelijk adequate mogelijkheden beschikbaar. Dus: ik Quane, jij Quant, wij Quanen. En ze leefden nog lang en gelukkig? In ieder geval wel zakelijk succesvol. Dat geef ik je op een briefje.

Het Nieuwe Werken Blog, 8 april 2013

 


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: