Stelling

"Kantoortuinen maken mensen a-socialer."

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeDossiersKantoorinrichtingHNW: Prioriteiten voor de werkplek

Achtergrond

HNW: Prioriteiten voor de werkplek

We kunnen er niet meer omheen. Steeds meer bedrijven zien in dat Het Nieuwe Werken de efficiëntie en de tevredenheid verhoogt onder hun werknemers en zijn dan ook bezig met invoering ervan. Een onderdeel daarvan is de kantoorinrichting. Waar moet die aan voldoen? Robert Half zette de prioriteiten op een rijtje.

 

Het Nieuwe Werken gaat verder dan alleen de kantoorinrichting, schrijft het bureau voor interim managers en professionals op haar site. Het is een filosofie die erop gericht is mensen flexibiliteit, vrijheid en verantwoordelijkheid te geven. Medewerkers worden niet beoordeeld of afgerekend op het aantal uren dat ze op kantoor zijn. De resultaten zijn doorslaggevend. Je bepaalt zelf waar en wanneer je je werk doet en aan het einde van het verhaal moet je resultaten kunnen voorleggen. Dat betekent uiteraard niet dat je nooit op kantoor bent. Goede afspraken waarin zowel de werkgever als de werknemer zich kan vinden, liggen aan de basis van Het Nieuwe Werken.

Medewerkers moeten zich thuis voelen

Flexibel werken of flexwerken verhoogt de productiviteit van je medewerkers. Er wordt hard gewerkt, tenminste, als je personeel zich te allen tijde thuis voelt op kantoor. Aangezien medewerkers vaak thuis werken, is het goed om op kantoor dezelfde huiselijke sfeer te creëren. De werkvloer wordt een leefruimte waar je medewerkers zich op hun gemak voelen en graag komen werken. Dat merk je aan de tevredenheid, de efficiëntie en de resultaten.

Kennisuitwisseling staat centraal

Kennisuitwisseling is een van de speerpunten binnen Het Nieuwe Werken. Dat vertaalt zich in de kantoorinrichting. Mensen worden geïnspireerd en gestimuleerd om samen te werken en nieuwe ideeën te ontwikkelen. Er zijn tal van plekken en ruimtes waar medewerkers elkaar ontmoeten en zo met elkaar in dialoog gaan. Bovendien is er ook ruimte om efficiënt te vergaderen, te brainstormen of zich af te zonderen.

Hoe ziet de kantoorinrichting van Het Nieuwe Werken eruit?

De kantoorinrichting van Het Nieuwe Werken straalt charme en elegantie uit. Het kantoor heeft een moderne look met de juiste kleuren op de juiste plaats. Zo is de werkomgeving een katalysator van inspiratie en samenwerking. Deze elementen mogen in ieder geval niet ontbreken:

 • een gezellige patio als ontmoetingsplek
 • een zithoek om te relaxen
 • een ontspanningsruimte met bijvoorbeeld een voetbal- of pingpongtafel
 • vergaderruimtes met een strakke look en veel lichtinval
 • concentratieruimtes om je af te zonderen

Medewerkers moeten zich goed in hun vel voelen en je moet het hen zo comfortabel mogelijk maken. Welzijn op het werk is dan ook een belangrijk aandachtspunt.

Verschillende ruimtes voor verschillende taken

Change management is een belangrijk aspect van Het Nieuwe Werken. De aanpak stuit soms op weerstand, omdat er heel wat zaken veranderen. Zo hebben medewerkers geen vaste werkplek meer en kiezen ze hun plek op basis van de taak die ze uitvoeren. Wil je geconcentreerd werken? Dan neem je plaats in een concentratieruimte. Staat er een brainstormsessie op het programma? Dan zoek je een inspirerende omgeving op.

Geen twijfel mogelijk: Het Nieuwe Werken is inmiddels een vaste waarde en biedt veel mogelijkheden, zowel voor werknemers als werkgevers.

Bron: Robert Half


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: