Stelling

"Kantoortuinen maken mensen a-socialer."

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeNieuwsGrootste frustratie tijdens samenwerken: onze collega’s

Nieuws

Grootste frustratie tijdens samenwerken: onze collega’s

We doen het in teams, op afstand, via geavanceerde technologie. De kern van samenwerken blijft toch echt de mensen met wie je het doet. Maar daar ergeren we ons juist vaak aan. 

Zo vindt maar liefst 42 procent het frustrerend niet te weten wat anderen bijdragen. Bovendien is het werk van anderen van matige kwaliteit, stelt 29 procent. Een andere irritatie is dat werknemers vaak niet weten wie verantwoordelijk is voor welke taak (39%). Vergaderingen zorgen ook voor frustraties. Bijna een derde van de werknemers vindt ze nutteloos en 34 procent vindt zijn collega’s vaak onvoorbereid. Daarnaast zegt 41 procent van de werknemers zelf meer bij te dragen dan anderen.

Het zijn frustraties waar veel werknemers tegenaan lopen tijdens het samenwerken met collega’s. Zo blijkt uit onderzoek van Protime, specialist in workforce management oplossingen, onder duizend werknemers in uiteenlopende sectoren.

Onbereikbare collega’s

Een belangrijk onderdeel van de samenwerking is de communicatie. Meer dan een kwart van de Nederlandse beroepsbevolking (26%) kan collega’s vaak niet bereiken. Tevens zegt 41 procent dat samenwerken en communiceren veel tijd kost. Hier stopt het niet bij. Er gaat daarnaast veel tijd verloren door het terugzoeken van informatie, zoals gemaakte afspraken, aldus 39 procent.

Reden voor de matige communicatie kan liggen in de faciliteiten. Meer dan een derde van de respondenten (34%) vindt namelijk dat de werkgever onvoldoende investeert om samenwerken te faciliteren.

Beter faciliteren samenwerking

Een simpele oplossing ligt in het beter faciliteren van de samenwerking, stelt Lucas Polman, directeur bij Protime Nederland. “Al die frustraties zijn dan ook nergens voor nodig. Slimme tools maken het mogelijk altijd en overal informatie te delen en efficiënt met anderen te kunnen werken. Dat betekent ook dat communicatie en afspraken vastgelegd en teruggezocht kunnen worden”

Daarnaast is het volgens Polman zeer waardevol als medewerkers meer inzicht in de voortgang krijgen en zo te weten komen wat de bijdrage van collega’s is. “Het gebruik van de juiste oplossingen scheelt ongetwijfeld veel kostbare tijd en onnodige irritaties.”


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: