Stelling

"Kantoortuinen maken mensen a-socialer."

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeNieuwsGoede werk-privébalans zorgt voor employability

Nieuws

Goede werk-privébalans zorgt voor employability

Ruim de helft van de jonge werknemers tussen de 18 en 30 streeft naar een goede werk-privébalans tussen het professionele en privéleven. Werkgevers aan u de taak daar op toe te zien.

Want een gezonde balans tussen werk en privé zorgt voor employability, concludeert een onderzoek van de Intelligence Group op het GfK Consumentenpanel.

Gezonde leefstijl

Een kwart van de mensen tussen 18 en 30 die meededen aan het panel geeft aan dat zij wel sterk geïnteresseerd zijn in een gezonde leefstijl. Bij expliciet vragen naar de werk-privébalans blijkt dat iets meer dan de helft van de achttien- tot dertigjarigen graag dit wil. Verder zegt de jonge werknemers bewust gezond te leven.

Binnen die jongerengroep zijn (para)medici het meest bewust bezig met een gezonde levensstijl. ICT’ers en onderwijskundigen letten het minst op een bewust gezond leven.

Millennials

“Om met name deze millennials te bereiken wordt het voor werkgevers steeds belangrijker om in de belevingswereld van medewerkers en potentiële medewerkers te komen. Vitaliteit en employability werd tot vorig jaar vooral gebruikt als het ging over duurzame inzetbaarheid. we zien deze termen nu steeds vaker terugkomen bij het werven van talent”, aldus Maaike Kooter, projectleider employability bij Intelligence Group.

“Naast het bieden van opleidingsmogelijkheden voor deze groep is inspelen op de gezonde levensstijl van talenten een belangrijk beweegmotief om het bedrijf als aantrekkelijk werkgever neer te zetten.”


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: