Stelling

Ik wil liever weer een vaste werkplek op kantoor

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeAchtergrondGelukkig, maar niet op het werk?

Achtergrond

Gelukkig, maar niet op het werk?

Op 20 maart is het de Internationale dag van het geluk. Nederland scoort met een zesde plaats hoog op de wereldranglijst van gelukkige landen, maar geldt dat ook voor ons werk? Happyologist Lieke Bezemer geeft hier antwoord op. 

Als we kijken naar geluk op de werkvloer is er echt nog veel werk te doen, stelt de happyologist op Het Nieuwe Werken Blog. “Uitval door psychisch verzuim is nog nooit zo hoog geweest: 16 procent van de werkenden ervaart burn-out klachten. En het aantal verzuimdagen bij een burn-out is de afgelopen jaren zelfs verdubbeld naar 240 dagen. Tel daarbij op dat er in sectoren als de zorg en het onderwijs ook nog eens krapte is op de arbeidsmarkt en je kunt je voorstellen dat het geluk op de werkvloer geen vanzelfsprekendheid is.”

Hoe creëren we meer geluk op de werkvloer?

De kern en daarmee het begin van de oplossing is dat organisaties de mensen weer centraal moeten stellen en in mogen zetten op het geluk van hun medewerkers, stelt Bezemer. Als mooi voorbeeld daarvan noemt ze Evelien Veenman van Experius die met iedere medewerker tweewekelijks al lopend een gesprek heeft met als belangrijkste doel te weten hoe het echt met iemand gaat en te horen wat er speelt. “Medewerkers die gelukkig zijn, voelen zich van toegevoegde waarde, kunnen hun talenten benutten, hebben invloed op de manier waarop zij hun werk uitvoeren en hebben het gevoel ergens bij te horen.”

De effecten van gelukkige medewerkers zijn verbluffend:

65% minder verloop
37% minder verzuim
21% meer productiviteit
22% meer winst


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: