Stelling

"Kantoortuinen maken mensen a-socialer."

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeDossiersCultuurverandering en managementEn dit wordt Het Nieuwe Werken in 2014

Blogs

En dit wordt Het Nieuwe Werken in 2014

Door: Henny van Egmond, partner bij Yolk BV

Wat wordt steeds belangrijker voor Het Nieuwe Werken in 2014? Kortgezegd: van betekenis zijn. > Lees verder

Het Nieuwe Werken: er is geen onderwerp binnen HR dat zoveel discussies heeft losgemaakt en nog steeds losmaakt. Voor- en tegenstanders buitelen over elkaar heen. Over wat het is, of thuiswerken nu wel of niet goed is voor het bedrijf en of je nu wel of niet een iPad nodig hebt om het te kunnen doen. Ik vrees dat de discussie over dit soort details in 2014 zal doorgaan, maar er zal ook zeker een nieuwe dimensie aan worden toegevoegd. De grote vraag voor organisaties komend jaar en verder is: zijn wij nog wel relevant, hebben we nog wel betekenis en voegen we werkelijk waarde toe?

Het Nieuwe Betekenisgeven
Een simpel voorbeeld: Nederland kent inmiddels meer dan driehonderd energiecoo?peraties. Dit zijn burgers en bedrijven die zelf energie opwekken, tegen lagere kosten en op een duurzame manier. Energiebedrijven worden steeds minder relevant, energie daarentegen wordt steeds relevanter. Door nieuwe technologie ontstaan voor mensen mogelijkheden om zaken meer dan nu zelf te regelen.

Onze Toegevoegde Waarde
Van betekenis zijn wordt steeds belangrijker voor mensen en dus ook binnen organisaties zelf. Medewerkers zullen meer dan ooit de vraag stellen waarom een organisatie bestaat, waarom zij eigenlijk dit werk (moeten) doen. Is er geen bevredigend antwoord dan neemt de betrokkenheid van medewerkers af. En daar ligt de grote uitdaging op HR-gebied: het creeëren van duidelijkheid over de betekenis van de organisatie, zodat medewerkers werkelijk de verantwoordelijkheid en vrijheid aan kunnen die hoort bij Het Nieuwe Werken. En er graag willen werken.

Meer informatie
Tijdens de Masterclass over Het nieuwe werken wordt aandacht besteed aan alle aspecten van Het Nieuwe Werken:de fysieke omgeving, de ict-wereld, de gevolgen op het gebied van cultuur en leiderschap. Klik hier voor alle informatie en aanmelden.


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: