Stelling

Ik wil liever weer een vaste werkplek op kantoor

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeDossiersBinden en boeienEinde vakantie? We mogen weer terug naar de collega’s

Binden en boeien

Einde vakantie? We mogen weer terug naar de collega’s

Nu dat de zomervakantie aan zijn einde komt mogen we weer aan het werk. Vervelend? Nee, want Nederlandse kantoorwerkers hebben vooral zin om hun collega’s weer te zien.

Werk speelt namelijk een belangrijke rol in het sociale leven. De collega’s zijn, in deze tijden van plaats- en tijdonafhankelijk werken, zelfs de belangrijkste reden om naar kantoor te komen. Dat blijkt uit recent onderzoek onder Nederlandse kantoorwerkers van technologiebedrijf Ricoh: Anders werken: wat vindt werkend Nederland?

Buiten het werk om

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft regelmatig contact met collega’s buiten het werk om, een derde ziet collega’s zelfs vaak. Ruim 11 procent van de Nederlanders ziet het kantoor als een belangrijke ontmoetingsplek en bijna 14 procent heeft zelfs weleens een liefdesrelatie gehad met een collega.

Ondanks alle technologische mogelijkheden om tegenwoordig plaats- en tijdonafhankelijk (samen) te werken, is het sociale element de belangrijkste reden voor Nederlanders om het kantoor boven een thuiswerkplek of andere werkplek te verkiezen.

Voordelen van werken op kantoor

Belangrijkste voordelen van werken op kantoor: persoonlijk overleggen met collega’s (61 procent) en de goede faciliteiten (35 procent). Minder effectief vergaderen met collega’s, niet alles meekrijgen (beide 22 procent), niet bij alle gegevens kunnen (21procent) en het ongezellig vinden om elders te werken (14 procent), worden genoemd als belangrijkste belemmeringen van een werkplek buiten kantoor.

Ruim 5 procent geeft aan zich zelfs weleens eenzaam te voelen tijdens het thuiswerken.


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: