Stelling

"Kantoortuinen maken mensen a-socialer."

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeDossiersMobiliteitEen op drie werknemers wil best met e-bike naar werk komen

Facility

Een op drie werknemers wil best met e-bike naar werk komen

De e-bike is in opkomst voor het woon-werkverkeer. Ruim een derde van de Nederlanders is bereid om met een e-bike van de zaak naar het werk te fietsen. Als ze deze van de baas zouden krijgen.

Bijna de helft van de ondervraagden met een woon-werkafstand minder dan 25 kilometer zou met de elektrische fiets naar het werk gaan als ze deze van hun baas zouden krijgen.

Dit blijkt uit onderzoek van Univé, dat het bedrijf deed nadat bleek dat er in de eerste helft van 2015 werden er 30 procent meer fietsverzekeringen afgesloten. Dit is mede te danken aan de groeiende populariteit van de e-bike en fietsen in het algemeen. Het imago van de elektrische fiets wordt steeds hipper namelijk.

Elektrische fiets

Maar momenteel weerhoudt hoge aanschafprijs nog de helft van de mensen van de aanschaf ervan. 16 procent van de Nederlanders heeft een e-bike. Slechts 7 procent van hen gebruikt het om mee naar het werk te reizen. Een tiende van de werknemers heeft interesse in het leasen van een elektrische fiets.

Elektrisch fietsen stimuleert het fietsen wel. Bezitters van elektrische fietsen pakken vaker de fiets (72 procent) dan mensen die geen elektrische fiets bezitten (57%). En dat is wel nodig want nog geen kwart van de Nederlanders fietst elke dag.


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: