Stelling

Ik wil liever weer een vaste werkplek op kantoor

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeNieuwsEen derde organisaties kan niet aan eisen van talenten voldoen

Nieuws

Een derde organisaties kan niet aan eisen van talenten voldoen

Van onbeperkt vrije dagen tot een auto van de zaak voor een kantoormedewerker. Organisaties gaan ver om jonge talenten binnen te halen. Ruim een derde van hen kan echter niet voldoen aan de eisen van sollicitanten.

Dit blijkt uit onderzoek van Talmark en Mediatic onder ruim HR-verantwoordelijken.

Van de ondervraagden zegt zestig procent het lastig te vinden om met de juiste kandidaten in contact te komen. Wanneer ze wel de juiste kandidaten over de vloer krijgen, heeft ruim een kwart van hen moeite om aan de eisen van sollicitanten te voldoen.

“Zowel de primaire als de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn van grote invloed op de keuze van werkzoekenden”, zegt Ricardo Risamasu, partner bij employer branding-bureau Talmark. 54 procent van de ondervraagden geeft aan dat hun organisatie bereid is veel extra’s te bieden om talent aan zich te binden, maar ruim een kwart (27 procent) zegt dat ze eigenlijk niet meer kunnen voldoen aan de eisen die sollicitanten op het moment stellen.

“In sommige branches is het tegenwoordig geen uitzondering meer om onbeperkt vrije dagen te krijgen, of als starter een auto van de zaak te rijden terwijl je fulltime op kantoor zit.”

Niet op gesprek

Meerdere organisatie zeggen niet de juiste personen op gesprek te krijgen om de openstaande functies in het bedrijf te kunnen vervullen. “Talenten baseren hun sollicitatiekeuze op het imago van en bedrijf en het verwachte toekomstperspectief. Als je als organisatie niet cool of inhoudelijk sterk over komt, word je onaantrekkelijk bevonden en kijkt de sollicitant verder”, aldus Risamasu.

“Vooral in het Westen van het land is het lastig voor organisaties. 64 procent van de HR-experts uit deze regio geeft aan niet de juiste sollicitanten aan te trekken. In het Oosten van het land hebben ze hier met 57 procent iets minder moeite mee, maar is het wel een issue.”

Wrijving

Uit het onderzoek blijkt dat een kwart van de organisaties geen duidelijke boodschap heeft, waardoor het zelfs de HR-experts niet lukt om de identiteit van hun eigen organisatie in enkele zinnen op te noemen.

Dennis Mensink, oprichter en directeur van contentmarketingbureau Mediatic: “Dit is een groot probleem. Als je zelf al niet kunt zeggen waar jouw organisatie voor staat, dan is het voor een sollicitant helemaal onmogelijk om dit te ontdekken. Je verliest de strijd als je als organisatie zegt bij jezelf te blijven, maar niet weet waar je zelf voor staat. Bepaal je eigen identiteit, treedt daarmee naar buiten en bepaal daarmee wat jij sollicitanten kunt en wilt bieden”.


Reageer op dit artikel

  Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: