Stelling

"Kantoortuinen maken mensen a-socialer."

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeDossiersBinden en boeienE-mails en vergaderingen dwarsbomen productiviteit

Binden en boeien

E-mails en vergaderingen dwarsbomen productiviteit

De productiviteit van medewerkers is een grote zorg voor HR-managers. Volgens HR-managers hebben medewerkers moeite met het toegenomen aantal mails per dag. Ook geven zij aan dat vergaderingen niet altijd even nuttig zijn. > Lees verder

Dat blijkt uit internationaal onderzoek in opdracht van arbeidsbemiddelaar Robert Half.

E-mail leidt af
Werknemers ontvangen per dag grote hoeveelheden e-mail en dit groeit: 37% van de ondervraagde HR-managers geeft aan dat medewerkers hun zorgen uiten over het stijgend aantal e-mails. Veel medewerkers zouden moeite hebben om alle e-mails in de inbox te verwerken. De belangrijkste zorg is dat men niet ongestoord het werk af kan maken, dat de productiviteit flink afneemt of dat men overladen wordt met onnodige of irrelevante informatie. Het gebrek aan persoonlijk contact door communicatie via e-mail blijkt vooral een zorg van vrouwelijke HR-managers.

Vergaderingen onproductief
Een andere zorg is het flinke aantal vergaderingen dat door medewerkers als onproductief worden bestempeld. Ruim 8 op de 10 HR-managers (83%) geeft aan dat een deel van de vergaderingen niet productief is, en daarmee een verspilling van waardevolle tijd. Volgens 7% van de HR-managers is zelfs meer dan de helft van de vergaderingen onproductief. De belangrijkste redenen die hiervoor gegeven worden zijn het gebrek aan besluitvorming tijdens de vergadering, een slechte voorbereiding van organisator en deelnemers en het gebrek aan een duidelijke focus tijdens de discussie.

Productiviteitsslag
“Vergaderingen en e-mail kunnen heel waardevol zijn in communicatie en besluitvorming, maar alleen als ze op een goede manier gebruikt worden,” geeft Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland, aan. “Hoewel dat voor de meeste mensen heel logisch klinkt, blijkt dat het onvoldoende in de praktijk wordt gebracht. Bedrijven kunnen een flinke productiviteitsslag maken, wanneer zij deze problemen waar medewerkers tegenaan lopen slim adresseren. Dit kunnen ze bijvoorbeeld doen door samen met medewerkers vergaderingen te evalueren of door gezamenlijk afspraken te maken over intern e-mailverkeer.”
(Born:Robert Half, 10 december 2013)


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: