Stelling

Ik wil liever weer een vaste werkplek op kantoor

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeNieuwsDrie keer zoveel flexibele kantoren in vijf jaar

Nieuws

Drie keer zoveel flexibele kantoren in vijf jaar

De vraag naar flexibele kantoorruimtes blijft groeien. Nederland zag dan ook de afgelopen vijf jaar de markt voor flexibele kantoren bijna verdrievoudigen.

Waar wereldwijd de markt voor flexibele kantoorruimtes de afgelopen tien jaar met gemiddeld 13% per jaar groeide, groeide de omvang van de Nederlandse flexibele kantorenvoorraad in de afgelopen vijf jaar zelfs met 265%. Deze heeft nu meer dan 1,1 miljoen m2 kantoorruimte in gebruik.

Amsterdam is met ruim 5,6% flexibele kantorenvoorraad de Europese marktleider. In de overige grote Nederlandse steden varieert de flexibele kantorenvoorraad tussen de 2,5% tot 5,7%. Dit blijkt uit onderzoek van JLL dat de vastgoedadviseur vandaag tijdens een persbijeenkomst met flexoperator Regus presenteerde. JLL en Regus verwachten dat in de grote steden op termijn de flexibele kantorenmarkt zo’n 30% van het totaal zal uitmaken.

Ook corporates

Uit het onderzoek blijkt dat flexibele kantoorruimtes niet alleen interessant zijn voor start-ups en kleine ondernemingen. Ook corporates kiezen steeds vaker voor flexibele huisvesting. In sommige gevallen vestigen ze het totale (hoofd)kantoor bij een flexibele aanbieder.

Bedrijven willen vaak niet meer vastzitten aan langdurige, traditionele huurcontracten en snel kunnen schakelen als ze tijdelijk ruimte nodig hebben of toegang willen tot een nieuwe markt. Maar ook toegang tot talent, verbeterde innovatie en het behalen van groeidoelen zijn belangrijke drijfveren voor de keuze van een flexibele kantoorruimte.

Disruptie op de kantorenmarkt

Volgens marktleider Regus is er sprake van een disruptie in de kantorenmarkt. Uit recent onderzoek van de flexoperator blijkt dat tweederde van de Nederlanders wekelijks al op een andere locatie werkt dan op het (hoofd)kantoor. Technologische veranderingen, zoals cloud computing, zorgen voor een steeds mobielere beroepsbevolking. Werken op een flexplek dichtbij huis of op een plek waar meerdere mensen werken, betekent minder woon-werkverkeer en een betere work-life balance. Het kantoor wordt steeds meer een ontmoetingsplek, waar de services van een flexoperator toegevoegde waarde bieden.

”De vraag groeit zo hard dat wij in de komende twee jaar het aantal locaties willen verdubbelen”, zegt Annelou de Groot, Board Member van Regus. “Die groei realiseren we in alle grote en middelgrote steden. Verder voegen wij naast Regus en Spaces in Nederland ook de brands HQ, Signature en No18 toe aan ons portfolio. Én wij zien veel potentie in de groei middels franchise. Hier gaan we dan het komend jaar ook vol op inzetten.”

Het volledige rapport van JLL is te downloaden via deze link.


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: