Stelling

Ik wil liever weer een vaste werkplek op kantoor

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners

Binden en boeien

De top 7 van 2014

Nu 2014 ten einde is, willen we toch nog even terugkijken. Van werk-privébalans, megatrends, wetgeving tot stress bij het thuiswerken. Dit zijn de 7 best gelezen bijdragen op Over Het Nieuwe Werken van het afgelopen jaar. > Lees verder

1. Puntsgewijs de voor- en nadelen van Het Nieuwe Werken
Elke dag naar kantoor? Niet altijd nodig. De werkplek kan thuis, of elders buiten kantoor worden ingericht. Zeker voor de Nieuwe Werkers. Wat zijn de voor- en nadelen van Het Nieuwe Werken voor werknemer, werkgever en maatschappij?
Lees het artikel.

2. Megatrends bepalen de toekomst van werk
Een klein aantal megatrends bepalen de toekomst van het werk en de nieuwe werknemer. Dat stelt Adjiedj Bakas in het boek ‘Megatrends op het Werk’. Organisaties en professionals doen er volgens ‘trendwatcher des vaderlands’ Bakas goed aan om scherp te letten op de volgende ontwikkelingen.
Lees het artikel

3. Recht op thuiswerken zo goed als zeker
Het wettelijke recht op flexibel werken en thuiswerken is zo goed als rond. Een meerderheid van de Tweede Kamer stemde voor het initiatiefvoorstel van CDA en GroenLinks. Gaat ook de senaat akkoord, dan kunnen werknemers elk jaar vragen om thuiswerk en flexibeler werktijden.
Lees het artikel

4. Vooral jonge vaders ontevreden over werk-privébalans
Een drukke baan combineren met een druk gezinsleven. Dat kan tot frustraties leiden als dat niet goed geregeld wordt. Vooral jonge vaders ergeren zich aan een gebrekkige balans tussen werk en gezinsleven. En aan het gebrek aan mogelijkheden die hun werkgever biedt.
Lees het artikel

5. Vier tekenen van stress. En wat je er tegen kunt doen
Ook alleen thuiswerkend kun je stress krijgen. De groeiende stapel werk die weer onderbroken wordt omdat je de kinderen van school moet halen of even de auto bij de garage halen. 4 Tekenen van stress die je bij je zelf kunt herkennen. En wat je er tegen kunt doen.
Lees het artikel

6. Het Nieuwe Kennisdelen
Steeds meer organisaties omarmen de principes van Het Nieuwe Werken en proberen een nieuwe manier van werken en samenwerken te ontwikkelen en te verankeren. Dat valt in de praktijk niet altijd mee. Jarenlang is gewerkt volgens bepaalde voorwaarden, processen en gewoonten en speelde vrijwel alle werk zich af op kantoor tijdens reguliere kantoortijden. Nu vragen we medewerkers en managers om die veilige kaders los te laten en het avontuur aan te gaan.
Lees de whitepaper

7. De baas moet het goede voorbeeld geven
Directeuren moeten aanwezig zijn op de werkvloer, interesse tonen en zelf hard meewerken. Zo hebben ze een bijzonder positief effect te hebben op de inzet en bevlogenheid van de medewerkers. Hoe werkt dat op afstand? Wie coacht vanuit vertrouwen, zal op vertrouwen kunnen rekenen. Er bestaat een directe link tussen de betrokkenheid, bevlogenheid en tevredenheid van medewerkers en de beoordeling van hun directie.
Lees het artikel

Volg ons ook in 2015! Dat kan op Twitter of via onze tweewekelijkse E-zine. Schrijf u hiervoor gratis in via deze link.

(Born: Redactie Over Het Nieuwe Werken)


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: