Stelling

Ik wil liever weer een vaste werkplek op kantoor

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeDossiersBinden en boeienDe medewerker centraal

Achtergrond

De medewerker centraal

Bedrijven zijn gebaat bij medewerkers die gezond, effectief en plezierig werken. Met Het Nieuwe Werken komen daar nog meer uitdagingen bij. Want hoe ondersteun je mensen die niet meer dagelijks op kantoor zitten? > Lees verder

Voorproefje
Annelies Hermens (manager gezondheid, diversiteit en duurzaamheid bijCapgemini) en Willem Biever (senior-specialist HR bij Delta Lloyd) laten tijdens hetCongres Over Het Nieuwe Werken zien hoe dit bij Capgemini en Delta Lloyd gebeurt. Biever vertelt dan onder meer over de tools die Delta Lloyd inzet om medewerkers duurzaam inzetbaar te houden. Hij geeft alvast een voorproefje.

HNW-software
Biever: ‘Een paar jaar geleden kwamen we tot de conclusie dat de software waarmee we werkten, niet meer aansloot bij wat we wilden. We zochten iets dat beter paste bij een moderne manier van werken’. ‘In die tijd introduceerden we Windows 7 in de organisatie en dat moment hebben we aangegrepen om ook nieuwe efficiency software, CtrlWORK, in te voeren. Niet als een losstaand softwareproduct overigens, maar als onderdeel van ons HNW-programma ‘Sterk Werk’ en het Vitaliteitsprogramma ‘Sterk fit’. Zo kunnen onze medewerkers gezonder en efficiënter met de computer omgaan. Of ze nu op kantoor werken, op een andere locatie, of vanuit huis.’

Virtuele coach
Het programma meet het werkpatroon van de computergebruiker en koppelt op basis daarvan continu een advies op maat terug. Biever: ‘Denk daarbij aan tips over een gezonde werkhouding (‘Zit u nog wel rechtop’), over timemanagement en energieoefeningen.’

Geen dwang
In eerste instantie draaide de software alleen op de desktops en laptops, nu ook op de thuiswerkplek. Biever: ‘Onze medewerkers kunnen zelf instellen waar ze behoefte aan hebben qua interventies. We willen ze niet dwingen om op een bepaalde manier te werken. Dat werkt niet, is onze ervaring. Er wordt niet meer gemopperd, dus dat is positief. De implementatie op de thuiswerkplek was overigens nog wel een uitdaging. Daar heb je steeds meer te maken met eigen devices.

19 november 2013, NBC Nieuwegein –  Congres Over Het Nieuwe WerkenDe medewerker centraal


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: