Stelling

Ik wil liever weer een vaste werkplek op kantoor

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeDossiersElders werkenDe digitale werkplek stimuleert innovatie

Achtergrond

De digitale werkplek stimuleert innovatie

We zijn niet meer gebonden aan een vaste plek of locatie. We controleren onze e-mail, nemen deel aan conference calls, hebben toegang tot het intranet of verwerken het laatste datareport. Maar waar ligt de kracht van deze > Lees verder

De fysieke werkplek behoort tot het verleden; we zijn niet meer gebonden aan een vaste plek of locatie. We controleren onze e-mail, nemen deel aan conference calls, hebben toegang tot het intranet of verwerken het laatste datareport. Dit doen we onderweg, op het vliegveld, thuis of in een café door gebruik te maken van verschillende apparaten. Maar waar ligt de kracht van deze nieuwe digitale werkplek en wat zijn de voordelen?

Stimulatie van innovatie
In de huidige verbonden samenleving digitaliseren organisaties zich steeds meer om het werkproces te versnellen en zo de bedrijfswaarde en succes te stimuleren. Het toepassen van mobiele, sociale, analytische en cloud-technologieën op enterprise-niveau is essentieel voor het verbeteren van processen, het onderscheiden van merken en het sneller op de markt brengen van innovatieve producten en diensten.

Onderzoek van Avanade toont aan dat organisaties met een moderne werkplek significante verbeteringen waarnemen:
–    78 procent zag een toename in de productiviteit van medewerkers
–    70 procent ervoer een verhoogde omzet
–    78 procent innoveerde meer door nieuwe initiatieven te stimuleren

Een digitale werkplek verhoogt dus de productiviteit door het gebruik van nieuwe tools, maar zorgt ook voor innovatiestimulatie door een nieuwe manieren van werken. Daarbij verminderen ook de kosten omdat medewerkers toegang krijgen tot applicaties en systemen zonder de noodzakelijke betrokkenheid van IT.

Succesvolle digitale werkplekstrategie
In tegenstelling tot een one-size-fits-all benadering voor de inzet van digitale tools, richt een succesvolle digitale werkplekstrategie zich op de maximale verhoging van medewerkersefficiëntie, betrokkenheid, prestaties en innovatie. Een succesvolle digitale werkplek integreert informatie, applicaties en samenwerking in een intelligente context die is toegesneden op de rol en de verantwoordelijkheden van medewerkers.

Het is een strategische reis die tot deze verhoogde digitale werkprestaties leidt. De basis wordt gevormd door de inzet van de juiste digitale apparatuur, communicatie en dataplatforms. Vervolgens moeten de gebruikersdiensten ingevoerd worden: van communicatie tot sociale samenwerking en van analytics tot mobiel.

Tot slot zorgt de intelligente context van de medewerkers voor een verhoging van zakelijke snelheid en waarde. Een digitale werkplek kan dus significante verbeteringen realiseren, als er van de juiste tools gebruik gemaakt wordt.

André Huizing werkt als General Manager bij Avanade Nederland


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: