Stelling

"Kantoortuinen maken mensen a-socialer."

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeNieuwsBedrijven hebben moeite met binnenhouden jong talent

Nieuws

Bedrijven hebben moeite met binnenhouden jong talent

Het is steeds moeilijker voor organisaties om jonge professionals binnen te houden. Ze zijn namelijk steeds minder trouw aan hun werkgever. Ze doen liever werkervaring op verschillende plekken op en werken liever flexibel dan op een traditionele manier hun carrière op te bouwen bij één werkgever.

Dit blijkt uit het Career & Succession Management rapport van het Top Employers Instituut, dat is gebaseerd op het jaarlijkse wereldwijde HR Best Practices Survey dat wordt uitgevoerd onder ruim negenhonderd bedrijven.

Sneller switchen
Jonge, hoogopgeleide medewerkers willen meer leren en nemen vaker risico tijdens hun carrière door sneller te switchen van werkgever. Hr-afdelingen zijn daarom genoodzaakt om hun Career & Succession Management fundamenteel te veranderen, aldus de onderzoekers.

Voorheen waren hr-managers voornamelijk gericht op de carrière van de managers binnen het bedrijf. Tegenwoordig is het de taak van de hr-afdeling om alle medewerkers te ondersteunen in hun carrièreontwikkeling, met als doel talenten te binden aan de organisatie.

Ruim 90 procent van de ondervraagde hr-afdelingen vindt dat de manager hier een belangrijke rol in speelt. “Zowel hr-afdelingen als teammanagers moeten zich harder inzetten voor de carrièremogelijkheden van de jonge medewerkers om ze binnen te houden. Zelfontwikkeling is voor hen namelijk van essentieel belang”, zegt Samantha Crous, Regional Director Afrika & Benelux bij het Top Employers Institute.

Carrièreontwikkeling
Succesvolle organisaties zetten geïntegreerde technologie in om medewerkers te ondersteunen bij hun carrièreontwikkeling. Ruim 78 procent van de Nederlandse bedrijven stelt een online persoonlijk ontwikkelplan op, en 67 procent van de bedrijven gebruikt een competentiemodel. Het traditionele carrièreplan – waar starters van junior tot senior worden opgeleid – is uit de gratie; nog maar 39 procent van de bedrijven werkt daarmee. “Hr-afdelingen beseffen dat niet alle starters in dezelfde mal passen, maar dat het beter is om per persoon te kijken wat voor hem of haar de juiste stappen zijn. Daarom omarmen hr-afdelingen steeds vaker het persoonlijk ontwikkelplan”, aldus Crous.

Intern horizontale stappen maken
Om talent toch te behouden, komen bedrijven tegemoet aan de veranderende behoeften van jonge professionals. Bij het bedrijf AstraZeneca – gecertificeerd door het Top Employers Institute – komt het bijvoorbeeld vaker voor dat jonge werknemers horizontaal stappen maken binnen het bedrijf. “Jonge medewerkers vragen vaker om intern op verschillende functies te werken om zich breed te ontwikkelen. Ze zijn zeer ambitieus; ze willen veel leren om breed inzetbaar te zijn. Salaris is minder belangrijk”, aldus Michiel de Meij, hr-adviseur bij AstraZeneca.
ties.
(Bron: Redactie Over Het Nieuwe Werken )


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: