Stelling

"Kantoortuinen maken mensen a-socialer."

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeAchtergrondAgile werken in 4 uitgangspunten

Achtergrond

Agile werken in 4 uitgangspunten

Agile werken is een nieuwe manier van werken die beter aansluit op de wensen van vandaag de dag. Je ziet het steeds meer binnen organisaties terugkomen. Maar wat het precies is, daar zijn de meningen nog wel eens over verdeeld. Ynno zette de 4 belangrijkste uitgangspunten op een rijtje.

Letterlijk vertaald betekent Agile wendbaar en staat het voor een flexibele aanpak voor het ontwikkelen van producten en of het halen van doelen. Agile werken kenmerkt zich in het snel kunnen aanpassen aan wisselende omstandigheden en behoefte door het wijzigen van de scope of de prioriteiten binnen de scope.

1. Personen en persoonlijk contact is belangrijker dan processen en hulpmiddelen 


Agile werken bevordert het samenwerken door een gemandateerd team samen te stellen met alle skills aanwezig die nodig zijn voor het te behalen doel. Door fysiek bij elkaar te zijn en op dag basis voortgang en continuïteit te bespreken verbetert de communicatie. Dit heeft een zeer positief effect op betrokkenheid, snelheid, voorspelbaarheid en zorgt ervoor dat het product overeenkomt met wat de wens is van de opdrachtgever(s).

2. Werkend product is belangrijker dan uitgebreide documentatie 


Het is effectiever gebleken om in korte iteratieve perioden een resultaat te halen dat wellicht niet de gehele klantvraag invult, maar wel direct waarde toevoegt. Door het minimale product te gebruiken doe je ervaring op die je kan gebruiken bij het verder uitwerken van je eindproduct. Door steeds werkende producten op te leveren ben je in staat om bij nieuwe inzichten of veranderde behoefte in te grijpen en je product aan te passen. Dit verhoogt de Business Value en voorkomt lange tijdrovende projecten die net niet of geheel niet de behoefte van vandaag in te vullen.

3. Klantcontact en samenwerking boven contractonderhandeling

Verlies geen energie in het vastleggen van afspraken, maar stop je energie in wat de klant vandaag wil hebben. Maak afspraken over budget en tijd en laat de scope als variabele open.

4. Omarm verandering in plaats van vasthouden aan het plan

Vanwege het feit dat de snelle en complexe verandering zich moeilijk laat vatten in een voorspelbare planning, is het nodig om de behoefte aan (schijn)zekerheid dat een planning geeft los te laten. Dit zou er alleen maar voor zorgen dat je juist niet in kan spelen in de constante verandering. Zorg ervoor dat je een duidelijke roadmap hebt op een abstracter niveau en dat je een duidelijke prioritering hebt van het werk dat je de komende periode wilt oppakken.

 


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: