Stelling

Ik wil liever weer een vaste werkplek op kantoor

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeNieuwsAantrekkelijk werkgeverschap door diversiteitsbeleid

Nieuws

Aantrekkelijk werkgeverschap door diversiteitsbeleid

Steeds meer bedrijven zetten diversiteitsbeleid in om een aantrekkelijker werkgever te zijn. Een personeelsbestand met een grote verscheidenheid aan mensen is goed voor de organisatie.

Bij bijna tweederde van de Nederlandse bedrijven is diversiteitsmanagement een vast onderdeel van hun beleid, zo blijkt uit een online enquête gehouden door PageGroup onder 151 bedrijven in Nederland. Er is hierbij een verschil tussen grotere en kleinere bedrijven. Bij grote bedrijven met meer dan 500 werknemers voert 72 procent diversiteitsbeleid, tegen 56 procent bij kleinere bedrijven.

Diversiteitsbeleid

Hoewel bij de meerderheid van de organisaties aandacht is voor diversiteitsmanagement, is bij de minderheid (44 procent) het diversiteitsbeleid stevig verankerd in de cultuur. Diversiteitsbeleid gaat namelijk verder dan het aannemen van mensen met verschillende culturen, afkomst of voorkeuren.

Met andere woorden, diversiteitsmanagement speelt niet alleen een rol bij de werving van nieuwe medewerkers. Het creëren van een open cultuur, waarin alle werknemers zich prettig voelen, is ook onderdeel van diversiteitsmanagement.

Talent aantrekken

56 procent van de bedrijven ziet diversiteitsbeleid als een goede manier om talent aan te trekken. Grotere bedrijven zetten diversiteitsbeleid in om het employer brand te versterken en 63 procent zegt dat zij dankzij hun diversiteitsbeleid een aantrekkelijkere werkgever zijn geworden voor kandidaten.

De bedrijven hopen dat het diversiteitsbeleid niet alleen een rol speelt bij de werving van kandidaten, maar ook bijdraagt aan het behoud van werknemers. Zo hoopt 38 procent dat het beleid leidt tot een hogere tevredenheid onder werknemers.

Werknemerstevredenheid

De ondernemingen die in diversiteit investeren noemen verschillende concrete resultaten. Bijna een kwart van de ondernemingen ervaart een hogere tevredenheid bij de werknemers en 63 procent geeft aan dat de sfeer op de werkvloer is verbeterd. Daarnaast geeft 46 procent van de ondernemingen aan dat het diversiteitsbeleid heeft bijgedragen aan een beter imago en 63 procent geeft aan dat hun bedrijf aantrekkelijker is geworden voor kandidaten.

Bron: PW


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: