Stelling

Ik wil liever weer een vaste werkplek op kantoor

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeHRMAantal burn-outs met 50 procent gestegen

HRM

Aantal burn-outs met 50 procent gestegen

Steeds meer werknemers kampen met klachten van een burn-out. Het afgelopen jaar is het aantal burn-outs met zo’n 50 procent gestegen. Onder de vrouwen zegt nu 15 procent wel eens een burn-out te hebben of te hebben gehad. Van de mannen is dat 9 procent. Twee jaar geleden was dat nog 9 procent bij de vrouwen en 6 procent bij de mannen.

Dit blijkt uit het Nationaal Salaris Onderzoek, van universiteit Nyenrode en het digitale tijdschrift Intermediair. Het bevestigt eerdere cijfers van het CBS en TNO, die ook laten zien dat burn-outs een groeiend probleem zijn.

Tijdelijke contracten

Volgens de Nyenrode-onderzoekers is deze groei te wijten aan de wildgroei van tijdelijke contracten. Mensen met een vast dienstverband lopen minder risico op een burn-out, aldus de onderzoekers in De Volkskrant. Hetzelfde geldt voor tweeverdieners, die kunnen terugvallen op het inkomen van hun partner, en voor hoogopgeleiden. Met andere woorden, hoe groter de inkomensonzekerheid, des te groter het burn-outrisico.

Meer borden tegelijk

Ook krijgen vrouwen veel vaker een burn-out dan mannen. De onderzoekers vermoeden dat vrouwen naast hun werk op veel meer borden tegelijk moeten spelen dan mannen, zoals de opvoeding en mantelzorg. Het Sociaal en Cultureel Planbureau rapporteerde onlangs dat vrouwen nog steeds veel meer tijd dan mannen besteden aan opvoeding, mantelzorg en het huishouden.


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: