Stelling

"Kantoortuinen maken mensen a-socialer."

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeAchtergrond8 tips voor de ideale werkplek

Achtergrond

8 tips voor de ideale werkplek

Slechts een op de tien Nederlanders is tevreden met de werkplek. Hoe kun je nu als werkgever deze plek zo inrichten dat je personeel met veel plezier naar kantoor komt? 8 tips op een rijtje.

Een verantwoorde en prettige werkplek draagt immers bij aan de gezondheid en productiviteit van de werknemer. Minder verzuim, meer rendement. Een win-win situatie voor werkgever en werknemer. Uit het Global Workplace Report blijkt echter dat slechts 10 procent van de werkende Nederlanders tevreden is met zijn of haar werkplek.

8 tips

Kortom, werk aan de winkel. Hou daarbij rekening met deze tips:

1) Bied medewerkers keuze en controle.
Mensen die, afhankelijk van hun taak of gemoedstoestand, kunnen kiezen waar en hoe ze werken zijn meer betrokken bij het werk.

2) Zorg voor speciale concentratieruimtes.
De mogelijkheid om gebruik te maken van flexibele concentratieruimtes lost een van de grote problemen van het huidige kantoorleven op: kantoortuinen met een onafgebroken stroom aan afleiding en teveel geluid.

3) Investeer in de nieuwste technologieën.
Werknemers die gebruik kunnen maken van tablets, smartphones, laptops en videoconferencing zijn gemiddeld blijer en meer betrokken dan degenen die daar geen beschikking over hebben.

4) Stimuleer samenwerking en creatie.
Mensen letterlijk of via technologie bij elkaar brengen, betekent dat nieuwe ideeën kunnen ontstaan. Zo voelen werknemers een grotere betrokkenheid met elkaar en met de organisatie.

5) Maak informeel en sociaal contact makkelijk.
Door het inrichten van een koffiebar, loungeruimte of heuse bar stijgt de onderlinge verbondenheid en tevredenheid.

6) Verschaf toegang tot buitenlucht en zonlicht.
Het nemen van pauzes in de buitenlucht is belangrijk voor het functioneren en tot rust komen van mensen. Ze kunnen er vervolgens weer tegenaan. Verlaag de drempel om naar buiten te gaan.

7) Garandeer ergonomisch en emotioneel comfort.
Ergonomisch ontworpen meubilair is van groot belang voor het welzijn van de medewerkers. Het emotionele comfort verhogen? Zorg er dan voor dat de kantoorruimte aanvoelt als ‘thuis’.

8) Maak van de kantooromgeving een verlengstuk van de organisatiecultuur. De inrichting van de werkplek kan een weerspiegeling zijn van de bedrijfsstrategie, het merk en de cultuur. Ook dit verhoogt de tevreden van medewerkers.

Vakbeurs Facilitair

Bent u op zoek naar inspiratie om concreet aan de slag te gaan met bovenstaande tips? Op de Vakbeurs Facilitair (25 t/m 26 januari 2018 in de Jaarbeurs Utrecht) is veel aandacht voor het thema werkplekinrichting.

Zo gaat een deel van de 192 lezingen over de beleving van de werkplek, de gezonde werkplek, ergonomie, flexibiliteit in werkplekken, het werken in de toekomst, interieur architectuur, licht op de werkplek, verlichting en werkplekinrichting.

Naast de lezingen zijn er vele tientallen exposanten die zich met werkplekinrichting bezighouden, variërend van groen op de werkplek en zit-sta bureaus tot oplossingen en producten waar u wellicht nog niet eerder van gehoord hebt!


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: