Stelling

Ik wil liever weer een vaste werkplek op kantoor

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeNieuws3 essentiële dingen om flexibel te werken

Nieuws

3 essentiële dingen om flexibel te werken

Het Nieuwe Werken (HNW) wil zeggen dat we niet langer van 9 tot 5 op kantoor zitten, maar dat we hierin flexibel zijn: zo werken we in ons “kloffie” vanuit huis of zitten we met laptop en al in dat lekkere koffietentje. Als het aankomt op flexibel werken, zijn er een aantal zaken essentieel. In dit artikel geven wij 3  voorbeelden van dat soort zaken.

Cloud werkplek

Een van de eerste zaken die essentieel is om flexibel te kunnen werken, is een zogenaamde cloud werkplek. Omnia Workspace is een goed voorbeeld van zo’n plek. Andere bekende voorbeelden van clouddiensten zijn Dropbox, Microsoft OneDrive, Apple iCloud en natuurlijk Google Drive. Werken in de cloud houdt in dat programma’s, documenten en gegevens vanaf elke locatie en op elk apparaat toegankelijk en te bereiken zijn, zolang je maar verbonden bent met het internet. Bovendien zijn deze bestanden eenvoudig te delen met anderen, waardoor je samen aan hetzelfde document kunt werken. Werken in de cloud is gebruiksvriendelijk én veilig. Dit zorgt ervoor dat mensen veel prettiger werken, minder fouten maken en productiever zijn. Eenvoud, toegankelijkheid en optimaal gebruiksgemak. Dat is waar werken in de cloud voor staat. Een werkplek die de medewerkers faciliteert, zodat ze meer bereiken en optimaal kunnen samenwerken: waar en wanneer ze maar willen.

Skype voor Bedrijven

Een ander voorbeeld van een essentiële zaak als het aankomt op flexibel werken, is Skype voor Bedrijven. Dat is een platform van Microsoft, waarmee organisaties en medewerkers effectief kunnen communiceren en op zowel individueel als op groepsniveau kunnen werken. In deze app zijn alle communicatievormen geïntegreerd, zoals chatten, het delen van documenten, en telefonie en video conferencing. Een van de voordelen van Skype voor Bedrijven is dat het makkelijker wordt gemaakt om vergaderingen in te plannen. Dankzij telefonie en video conferencing, zijn medewerkers niet meer plaats- of tijdgebonden en dat bevordert het flexibele werken. Een ander voordeel van Skype voor Bedrijven is dat dankzij de chatfunctie het e-mailverkeer afneemt. Chatten stelt de medewerkers immers in staat om elkaar sneller en eenvoudiger te benaderen.

Basecamp en Trello

De laatste twee voorbeelden van zaken die essentieel zijn om flexibel te kunnen werken, zijn Basecamp en Trello. Beiden vallen onder de noemer “samenwerken” en gaan een stapje verder dan de welbekende gezamenlijke agenda. Met die eerste kun je heel eenvoudig met meerdere mensen aan een project werken. Zo kun je in Basecamp elkaar taken toewijzen, deadlines toevoegen en alles op projectbasis indelen. Trello geeft een visueel overzicht van waaraan gewerkt wordt en door wie. Tevens zorgt het ervoor dat je nooit meer overal rondslingerende post-its met to do’s tegenkomt.

Bron: Het Nieuwe Werken Blog.


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: